Madii89 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam serdecznie.W dniu 12.05.2010 w pracy spadła półka wprost na moją prawą stopę... Palce zaczęły mi puchnąć, strasznie bolało, więc pojechałam na izbę przyjęć, gdzie zrobiono mi prześwietlenie. Ortopeda stwierdził, że wszystko jest dobrze i to tylko mocne stłuczenie pierwszego palca. Wróciłam do domu. Następnego dnia 13.05.2010 u lekarza rodzinnego dostałam recepty i zwolnienie na 9 dni. Mój pracodawca już skontaktował się z bhp, zgłosił wszystko. Świadkiem całego zdarzenia były koleżanki z pracy.Szefowa mówi, żebym ubiegała się o odszkodowanie. Powiedzcie szczerze czy warto?! Pamiętam, że kiedyś w szkole też miałam taki przypadek, ale z ręką i dostałam ok 50zł co nawet nie pokryło moich dojazdów na miejsce komisji...Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Warto. W tej chwili za każdy procent uszczerbku na zdrowiu ZUS wypłaca nieco ponad 600 zł. Tak wiec - moim zdaniem - nawet gdyby byl to tylko 1 % to warto.To, co bylo "kiedys" i w szkole to byla wyplata od towarzystwa ubezpieczeniowego, zalezna od wysokosci Twojego ubezpieczenia, ktore pewnie bylo niewielkie, stad mala kowta odszkodowania.TU mowimy o czyms innym. O odszkodowaniu z ZUS z tytulu uszczerbku na zdrowiu doznanego w wyniku wypadku przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi