Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

czy warto zabiegać o odszkodowanie?!

Madii89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

W dniu 12.05.2010 w pracy spadła półka wprost na moją prawą stopę... Palce zaczęły mi puchnąć, strasznie bolało, więc pojechałam na izbę przyjęć, gdzie zrobiono mi prześwietlenie. Ortopeda stwierdził, że wszystko jest dobrze i to tylko mocne stłuczenie pierwszego palca. Wróciłam do domu. Następnego dnia 13.05.2010 u lekarza rodzinnego dostałam recepty i zwolnienie na 9 dni. Mój pracodawca już skontaktował się z bhp, zgłosił wszystko. Świadkiem całego zdarzenia były koleżanki z pracy.

Szefowa mówi, żebym ubiegała się o odszkodowanie. Powiedzcie szczerze czy warto?! Pamiętam, że kiedyś w szkole też miałam taki przypadek, ale z ręką i dostałam ok 50zł co nawet nie pokryło moich dojazdów na miejsce komisji...

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Warto. W tej chwili za każdy procent uszczerbku na zdrowiu ZUS wypłaca nieco ponad 600 zł. Tak wiec - moim zdaniem - nawet gdyby byl to tylko 1 % to warto.

To, co bylo "kiedys" i w szkole to byla wyplata od towarzystwa ubezpieczeniowego, zalezna od wysokosci Twojego ubezpieczenia, ktore pewnie bylo niewielkie, stad mala kowta odszkodowania.

TU mowimy o czyms innym. O odszkodowaniu z ZUS z tytulu uszczerbku na zdrowiu doznanego w wyniku wypadku przy pracy.