malina998 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam. Mieszkam w bloku komunalnym. W tamtym roku budynek był ocieplany. Przed docieplaniem miałem problem z zaciekami na suficie, nad oknem. Próbowałem coś z tym robić lecz bezskutecznie. Myślałem, że po dociepleniu będzie inaczej. Niestety podczas opadów znów mam sufit w zaciekach.Czy mogę zgłosić to do komunalki w celu pokrycia kosztów naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Do zarządcy budynku jak najbardziej lub jeszcze lepiej do jego ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Mialem podobna sytuacje...ciągnąłem ile się da z ich ubezpieczenia, aż w końcu przyszli i porządnie zrobili dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rehab Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Takie sprawy załatwia administrator budynku, bo często komunalne bloki są powierzane w zarządzanie spółkom zewnętrznym. I tam trzeba się dobijać i składać wnioski o przeprowadzenie remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jatom Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 witam,siostra również mieszka w mieszkaniu komunalnym.Od kilkudziesięciu lat nie był remontowny dach,okna ledwo da się zamknąć,są od lat "40 a wykupno jest uniemożliwione ponieważ wejście do budynku jest wykupione -podobno nielegalnie przez właściciela sklepu obok,więc w każdej chwili moze po prostu zabronić wchodzić na teren.Moje pytanie:siostra od lat nie moze sie uprosić o wymianę okien,podłóg czy chocby remontu dachu...wszedzie zacieka.Poniżają,odmawiają i mówią wprost że tego robić nie będą podczas gdy wszystkie budynki zrobione.Jak się starać o remont w bardziej konkretny sposób.Siostra płaci regularnie,wywiązuję się z obowiązków lokatorskich.BOM ani myśli...Proszę o pomoc...może więcej osób jest w podobnej sytuacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi