tserek Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam serdecznie. Mam pytanie miałem wypadek w kwietniu tego roku mianowicie pracuję na kontrakcie jestem oddelegowany do Niemiec, pracuję jako cieśla i podczas wchodzenia na stół szalunkowy złapałem się części ruchomej, która puściła ,poleciałem do tyłu i złapałem sobie przy tym kość dłoni. Wypadek oczywiście był w pracy protokół został spisany, ja od 6 tyg jestem na chorobowym, co tydzień mam kontrolę u niemieckiego chirurga, który od początku zajmuję się moją sprawą.Jestem ubezpieczony w ZUS-ie , a także prywatnie w niemieckim Allianz , jak mogę teraz ubiegać się o odszkodowanie gdzie muszę złożyć potrzebne dokumenty i jakie mają one być?.Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Po zakończeniu leczenia wnioskuj do zakładu pracy o przesłanie PWPP do ZUS. Allianz to zakładam polisa NW trzeba przeczytać warunki tego ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi