Witam.
Podczas wykonywanej pracy moje kolano wyskoczyło w prawą stronę, wskoczyło na miejsce po kilku minutach, założono mi szynę gipsową i powiedziano żebym przyszedł do kontroli za 2 tygodnie.
7 lat temu miałem to samo zdarzenie tyle tylko że wtedy grałem w piłkę, nie były wykonane badania (artroskopia) tylko ściągany płyn z kolana, wtedy otrzymałem 5% (odszkodowanie szkolne) + dodatki szpitalne, razem otrzymałem ok 600zł.
Kolano mam całę opuchnięte, czuję że zbiera się tam płyn (nie zostałściągnięty w dniu wypadku) jest to już drugi uraz tego samego kolana, na tą chwilę nie jestem w szpitalu i teraz pytanie do Was.
Ile % mogę otrzymać po zakończonym leczeniu ?
Lekarz prowadzący (pierwszy wypadek) powiedział że za kolejne takie zdarzenia będzie więcej za każdym razem.
Przy pierwszym wypadku moje kolano doszło do pełnej sprawności po ok 6 miesiącach, czy teraz czas będzie dłuższy ?
Na zdjęciu RTG jest bez zmian, tak jak przy pierwszym urazie, dziwną sprawą jest że ani wtedy ani teraz nie otrzymałem skierowania na artroskopię,rezonans magnetyczny, czy mogę się tego w jakiś sposób domagać od lekarza ?
Z góry Dziękuję.