Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

InterRisk - nigdy więcej !!

Rekomendowane odpowiedzi

Wypłatę AC pomniejszyli mi o 60%, tłumacząc się brakiem uprawnień do zniżek z mojej strony. Dopiero po piśmie odwoławczym z załącznikiem wszystkich zaświadczeń, które przedstawiłem w momencie zawierania ubezpieczenia oraz na początku starania się o odszkodowanie, poskutkowało i z łaską wypłacili.

Gorąco NIE POLECAM!

• 9 miesięcy temu...

Interrisk-ktoś napisał kupuje oc w tej firmie i martwi sie poszkodowany, masz racje tylko uświadamiam cie że jak jeszcze raz bede miał szkode i sprawca bedzie ktoś kto ma polise oc w interrisk to nawet jak bedzie tylko przetarcie wzywam policje!!! napewno nie poprzestane na oświadczeniu!!! wiec licz sie z tym ze policja da ci mandat i punkty.

juz pisze dlaczego

mam szkode sprawca oc interrisk mam przetarty cały bok, likwidator przyjechał w 10 dzien, powiedział ze chce jechać na miejsce zdarzenia zrobic zdjecie pojechałem z nim. za 3 tygodnie po kilku telefonach dostaje kosztorys na 5000zł w warsztacie na oko mówia ze naprawa ok 15000zł w kosztorysie napisane prosze wyjasnic przyczynowo-skutkowe i wykreslone z wyceny poszczególne elementy, przypomne ze mam auto 2.5 letnie salonowe w leasingu wiec o kombinacji nie mam mowy bo to nawet nie moje auto. Napisałem wyjasnienia po czy dzwoni rzeczoznawca ze chce jechać ze mna na miejsce zdarzenia mówie ze juz raz byłem co mam jeszcze raz jechać!! pojechałem (zobaczcie jak traktuja mnie: jak potencjalnego złodzieja i naciagacza) na miejscu zdarzenia rzeczoznawa interrisku robi dokumentacje foto i moje zeznania, zapewne sprawce tez na przesłuchanie wziął, dzwonie do rzecznika praw ubezpieczonych opowiadam o sytuacji i pani mówi to zapewne szykuja panu niespodzianke w postaci braku spójności w zeznaniach miedzy poszkodowanym a sprawca, rozumiecie wystarczy ze sprawca powie jedno zdanie różniace od mojego i mają podstawy to zarzucenia wyłudzenia odszkodowania i odmowy wypłaty.

Interrisk traktuje nas jak naciagaczy i złodzieje bo sami tak widocznie działają!!!!!!

Po kilku telefonach jednak sie okazuje ze nie ma w zeznaniach moich i pewnie sprawcy różnicy i postanawiaja dopisac do kosztorysu te elementy które poczatkowo odrzucili.

no wszystko ok ale auto ma 2.5 roku salonowe bezwypadkowe i czesci policzyli zamienniki przykład próg z błotnikiem 3150 w serwisie a u nich 1400zł a co jeszcze ważne, mówie mam ich gdzieś odstawiam do serwisu peugeota na bezgotówkowa naprawe a tam niespodzianka. UWAGA!!! DEALER PEUGEOTA ODMAWIA NAPRAWY BO JAK SPRAWCA MA OC W INTERRISKU TO ONI NIE NAPRAWIA BO FIRMA INTERRISK NIE PŁACI I PRZYKRO IM MAM SOBIE SAM RADZIC ALBO IM GOTÓWKA ZAPLACIC A Z INTERRISKIEM SIE SADZIC BO ZAPEWNE DOBROWOLNIE NIE ZAPLACA. masakra ludzie nie ubezpieczajcie sie w tej firmie bo to jest katastrofa. Ja ich oddam do sadu nie popuszcze

Oddaj to w ręce specjalistów. Oni to załawią sprawniej i skutecznie. Firmy odszkodowacze biorą takie tematy z przyjemością. Nic nie płacisz. Pobierają swoje prowizje już z kwoty odszkodowania = dlatego walczą o wysokie kwoty. Sam nie wyrasz wszystkiego z ubezpieczycielem. Powodzenia :)

Regułą przy pojazdach będących w leasingu jest zgłoszenie szkody z AC i naprawa bezgotówkowa w ASO na oryginałach. Nie będzie z tym problemy przy aucie do trzech lat. Potem TU leasingu wystąpi do TU sprawcy z regresem i po sprawie. Nie ma potrzeby się denerwowac ani tym bardziej korzystać z firm odzyskujących odszkodowania. Te szlaki są już dawno przetarte. Należy pójść do ASO mającego umowę z TU leasingu i najlepiej mającego jakiś przerób i doświadczenie. Nie ma znaczenia, że w kalkulacji jest zamiennik - to jest kalkulacja ofertowa i tam może sopbie być zamiennik i za złotówkę. ASO naprawi bezgotówkowo i wystawi fakturę do TU leasingu.

Dzięki, za odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jestem osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą, samochód wyceniony na szkodę całkowitą, czy w takim razie mogę ten samochód naprawić we własnym zakresie i nadal używać do celów firmy? Czy muszę go już wykreślić ze środków trwałych firmy?