sara20 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 jako pasazer mialam wypadek-zderzenie z tirem, mam powazne uszkodzenie nogi i reki od 1,5 miesiaca jestem w szpitalu.wypadek zdazyl sie w szkocji w Aberdeen.mam pytania-gdzie mam skladac papiery o odszkodowanie,co za papiery sa potrzebne, nie mam o tym pojecia-dzieki za nawet najmniejsza odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 w szkocji, z tego co wiem nie wiele jest firm udzielających pomoc poszkodowanym za wypadki za granicą, nie jestem w stanie pomóc:(poszukaj w internecie, w google, może coś znajdziesz.A kto jest sprawcą? polak? czy anglik, miał OC wykupione w PL czy w Szkocji? to dość ważna okoliczność, opisz to.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sara20 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 kirowca to szkot mial wszystkie papiery - cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 w takim razie odszkodowanie z OC sprawcy - szkota, policja odnotowała wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sara20 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 tak odnotowala. dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 po pierwsze bez paniki. Przepisy w Polsce w takim przypadku nakazują przyjęcie zgłoszenia szkody z OC każdemu Ubezpieczycielowi. Skłądasz zatem kpl dokumentów w PZU, Alliianzie, Hestii, Generali czy innym dowolnie wybranym. Oni zgłoszą się do UFG i odnajdą korespondenta w Polsce (czyli takiego przedstawiciela krajowego) i przekażą do nich dokumenty do dalszej likwidacji. Oczywiście zostaniesz o tym powiadomiona. Ewentualnie możesz sama zgłosić się do UFG i oni podpowiedzą Ci już konkretnie gdzie się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi