bidulka Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam i proszę o pomoc. Skradziono mi pojazd z parkingu strzeżonego. Parking był ubezpieczony , ja nie mam AC. Ale po dochodzeniu PZU odmówił mi wypłaty odszkodowania z uwagi na zaniedbanie właściciela parkingu. I moje pytanie jak ja i od kogo mogę dochodzić wypłaty odszkodowania ? pozdrawiam i licze na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Od Właściciela parkingu oczywiście. Jak rozumiem PZU jest jego ubezpieczycielem OC? Teoretycznie mogli Ci wypłacić odszkodowanie z polisy parkingu i pójść w regres od niego. Widac im się nie chcialo.Jeśli ubezpieczyciel odmawia to zostaje Ci rzecznik ubezpieczonych i sąd cywilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi