roki Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Podczas wykonywania pracy czyli zaladunku auta (transit blaszak) na pace zawadzilem glowa o lampke, no i pech rozcioplem glowe w szpitalu zalozyli 6 szwow (nawet w tv puls bylem program "dyzuy" hehehe) i niewiem czy nalezy mi sie odszkodowanie z zus, w pracy nie mamy bhpowca takze trzeba by najac, kto za to placi, czy pracodawca bedzie mial jakies nieprzyjemnosci za zaniedbanie??? Wypadek stal sie 6maja teraz jestem juz po zdjeciu szwow i niewiem czy nalezy mi sie odszkodowanioe za wqypadek podczas pracy czy nie, nie bylem na zwolnieniu, skladki oplacane do zusu sa co miesiac, przydaloby sie skorzystac z tego zusu slyszalem ze bhpowiec wziolby 200-300zl a i odszkodowanie nieprzekroczy 300zl, czy to prawda????? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Ręcę opadają..... 1. Złóż u pracodawcy wniosek o sporządzenie dokumentacji i uznanie zdarzenia za wypadek przy pracy.2. Nie jest to Twoj problem i niech Cię glowa nie boli odnosnie tego, kto bedzie w zespole powypadkowym i komu i ile zaplaci PRACODAWCA.3. Z poszytą nićmi chirurgicznymi głową pracowałes????? Moje gratulacje. 4. Odszkodowanie z ZUS (jesli wypadek zostanie uznany za wypadek przy pracy - wynosi w chwili obecnej 621,- zł za KAŻDY procent uszczerbku na zdrowiu (skrótowo mówiąc). A skoro były szwy, to przypuszczalnie może to być więcej niz 1 %....Tak wiec - nie 300 zł a najmniej 621 zł. (choc ja sądzę, ze więcej).5. Bez względu na wysokość odszkodowania urazy głowy mogą powodować w przyszłości inne dolegliwosci. Czy nie uwazasz, ze TWÓJ interes jest w tym, żeby załatwic teraz wszystkie formalnosci, bo nie wiadomo co będzie za ileś lat??6. Powtórzę: DBAJ O WLASNY INTERES. Pracodawca raczej z głodu nie umrze jesli Twoj wypadek zostanie uznany za wypadek przy pracy, tym bardziej, ze to nie on płąci odszkodowanie, tylko ZUS. A jesli nie ma duzo wypadkow przy pracy (a Twoj byl lekki, i bez L4) to nie przypuszczam, zeby mial wplyw na wysokosc składki wypadkowej pracodawcy.... 7. Wez to wszystko pod uwagę i ZRÓB JAK UWAŻASZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowbell Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi