elag Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Córka skręciła staw skokowy na schodach przed wejściem na klatkę schodową. Wspólnota mieszkaniowa ma polisę OC. O jakie zadośćuczynienie możemy się ubiegać? Córka miała przez 2 tygodnie nogę w gipsie i zakaz obciążania nogi. Czy wystarczy pismo do wspólnoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Co było przyczyną skręcenia, bo z opisu nie wynika jakakolwiek wina spółdzielni, a brak winy = brak odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elag Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 przyczyną skręcenia był tragiczny stan schodów (schody były kiedyś naprawiane, aktualnie są tzw wyrwy i odpadają kawałki betonu) wejściowych na klatkę schodową. wspólnota planowała wyremontować schody po remoncie klatki schodowej. Będę wdzięczna za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elag Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Córka nie biegła tylko źle stanęła na schodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Skoro przyczyną był tragiczny stan schodów to zachodzi przesłanka do odszkodowania i zadośćuczynienia. Wykonać zdjęcia schodów, zadbać o świadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elag Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama. Na jakie zadośćuczynienie i odszkodowanie mogę liczyć? WSpólnota ma wykupioną polisę. Czy oba roszczenia pokrywa polisa?Mam odpis z izby przyjęć i zdjęcia schodów. Zgłosiłam już sprawę pisemnie wspólnocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 elag wrote:Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama. Na jakie zadośćuczynienie i odszkodowanie mogę liczyć? WSpólnota ma wykupioną polisę. Czy oba roszczenia pokrywa polisa?Mam odpis z izby przyjęć i zdjęcia schodów. Zgłosiłam już sprawę pisemnie wspólnocie.1) Roszczenie ocenia się zawsze indywidualnie- należy się odszkodowanie za leczenie i rehabilitację oraz zadośćuczynienie m.in. za ból fizyczny i cierpienia psychiczne. W składowe zadośćuczynienia wchodzi m.in. trwały uszczerbek na zdrowiu, ból i cieprnia, widoczne następstwa wypadku tj. widoczne blizny, wpłw uraz na życie prywatne- również to w przyszłości;2) Tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 W pierwszej kolejności trzeba będzie ocenić faktyczny stan schodów. Jeżeli są możliwości to proszę zrobić zdęcie i wrzucić na serwer aby można było podjąć dalsze działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Centrum Polska wrote:Jeżeli są możliwości to proszę zrobić zdęcie i wrzucić na serwer aby można było podjąć dalsze działania. Pozdrawiamelag wrote:Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama.Jak pisze autor zapytania zdjęcie zostało zrobione.Centrum Polska wrote:W pierwszej kolejności trzeba będzie ocenić faktyczny stan schodów.elag wrote:przyczyną skręcenia był tragiczny stan schodów (schody były kiedyś naprawiane, aktualnie są tzw wyrwy i odpadają kawałki betonu) wejściowych na klatkę schodową. wspólnota planowała wyremontować schody po remoncie klatki schodowej. Będę wdzięczna za wskazówki.Jak pisze autor stan faktyczny schodów został ustalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elag Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 jak można to zrobić? Nie ma możliwości dodania pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Być może działa tutaj BBCode. Nie wiem jednak jaka to jest wersja i czy jest możliwość dodawania obrazka będącego tylko na komputurze użytkownika. Zwykle obrazek musiał być dostępny w internecie. Nie wiem czy aktualna wersja BBCode rozwiązała ów problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Hi,everybody,I'm new.thanks for visiting assist me to towards the themes.I will thank you for you very much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 I'm new,This is the very first time I post.Please be mindful me. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi