Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

skrecenie stawu skokowego jakie zadośćuczynienie

elag
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Córka skręciła staw skokowy na schodach przed wejściem na klatkę schodową. Wspólnota mieszkaniowa ma polisę OC. O jakie zadośćuczynienie możemy się ubiegać? Córka miała przez 2 tygodnie nogę w gipsie i zakaz obciążania nogi. Czy wystarczy pismo do wspólnoty?

przyczyną skręcenia był tragiczny stan schodów (schody były kiedyś naprawiane, aktualnie są tzw wyrwy i odpadają kawałki betonu) wejściowych na klatkę schodową. wspólnota planowała wyremontować schody po remoncie klatki schodowej. Będę wdzięczna za wskazówki.

Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama. Na jakie zadośćuczynienie i odszkodowanie mogę liczyć? WSpólnota ma wykupioną polisę. Czy oba roszczenia pokrywa polisa?

Mam odpis z izby przyjęć i zdjęcia schodów. Zgłosiłam już sprawę pisemnie wspólnocie.

elag wrote:
Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama. Na jakie zadośćuczynienie i odszkodowanie mogę liczyć? WSpólnota ma wykupioną polisę. Czy oba roszczenia pokrywa polisa?
Mam odpis z izby przyjęć i zdjęcia schodów. Zgłosiłam już sprawę pisemnie wspólnocie.
1) Roszczenie ocenia się zawsze indywidualnie- należy się odszkodowanie za leczenie i rehabilitację oraz zadośćuczynienie m.in. za ból fizyczny i cierpienia psychiczne. W składowe zadośćuczynienia wchodzi m.in. trwały uszczerbek na zdrowiu, ból i cieprnia, widoczne następstwa wypadku tj. widoczne blizny, wpłw uraz na życie prywatne- również to w przyszłości;

2) Tak;

W pierwszej kolejności trzeba będzie ocenić faktyczny stan schodów. Jeżeli są możliwości to proszę zrobić zdęcie i wrzucić na serwer aby można było podjąć dalsze działania. Pozdrawiam

Centrum Polska wrote:
Jeżeli są możliwości to proszę zrobić zdęcie i wrzucić na serwer aby można było podjąć dalsze działania. Pozdrawiam
elag wrote:
Mam zrobione zdjęcia schodów. Świadkiem jest ja i moja mama.
Jak pisze autor zapytania zdjęcie zostało zrobione.
Centrum Polska wrote:
W pierwszej kolejności trzeba będzie ocenić faktyczny stan schodów.
elag wrote:
przyczyną skręcenia był tragiczny stan schodów (schody były kiedyś naprawiane, aktualnie są tzw wyrwy i odpadają kawałki betonu) wejściowych na klatkę schodową. wspólnota planowała wyremontować schody po remoncie klatki schodowej. Będę wdzięczna za wskazówki.
Jak pisze autor stan faktyczny schodów został ustalony.

Być może działa tutaj BBCode. Nie wiem jednak jaka to jest wersja i czy jest możliwość dodawania obrazka będącego tylko na komputurze użytkownika. Zwykle obrazek musiał być dostępny w internecie. Nie wiem czy aktualna wersja BBCode rozwiązała ów problem.