Jump to content
Forum Odszkodowania

odszkodowanie za wypadek przy pracy w sklepie

MateuszS
 Share

Recommended Posts

Moja mama jest pracownikiem w sklepie. W czasie godzin pracy doznała urazu i w tej chwili jest na zwolnieniu lekarskim i ma nieprzyjemne leczenie. Nie wiemy jeszcze czego dotyczy uraz, mamę bolą plecy, noga i czasami nie może nawet wstać z łóżka.Chcielibyśmy się dowiedzieć czy moja mama może starać się o odszkodowanie i jakie dokumenty należy by złożyć. Proszę o jakieś informacje, linki. Pozdrawiam.

MateuszS - poczytaj koniecznie kilka tematów na tutejszym forum - jest w nich napisane co trzeba zrobic.

W skrocie podpowiem, ze - skoro do tej pory pracodawca nic nie zrobil - trzeba złozyc formalne zgloszenie wypadku i wnioskowac o uznanie go za wypadek przy pracy.

Powolany przez pracodawcę zespol ustali okolicznosci i przyczyny zdarzenia i dopiero pozniej bedzie mozna czynic dalsze kroki (w zaleznosci od ustalen).

Troche zastanawia mnie fakt, ze lekarz nie stwierdzil JAKI to uraz?

• 3 years later...
Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam !