Witam w styczniu br. doznałem urazu podczas zawodów szkolnych. Podczas meczu piłki ręcznej kolega z przeciwnej drużyny uderzył mnie swoim kolanem w moje kolano. Tego samego dnia pojechałem do szpitala zrobili mi punkcję kolana i założyli gips na okres 14 dni. 20 maja br. miałem zabieg na to kolano, rozpoznanie z wypisu jest następujące:
Przewlekła pourazowa artralgia kolana prawego. Torbiel synowialna rogu przedniego łąkotki przyśrodkowej . Wygojone uszkodzenie więzadła ACL z cechami wydolności blizny. Przerost fałdu podrzepkowego.
Zastosowane leczenie Artroskopia lecznicza: resekcja torbieli synowialnej MM i fałdu podrzepkowego.
Po okresie miesiąca uraz się odnowił i po raz kolejny trafiłem do szpitala gdzie zrobiono mi punkcję kolana i położono mnie na okres 3 dni do szpitala na obserwację. 3 sierpnia br. rozpoznanie następujące:
Zastarzałe uszkodzenie więzadła ACL kolana prawego.
Zastosowane leczenie:
Rekonstrukcja więzadła ACL typu BTB przy użyciu pasma centralnego więzadła właściwego rzepki+ fiksacja 2 śrubami BIO.
Poniosłem koszta 195 zł za stabilizator.
I tu nasuwa się pytanie jakie dokumenty mam zbierać potrzebne do ubiegania się o odszkodowanie? Wypisy ze szpitala gdzie byłem operowany? Karty informacyjne ze szpitala gdzie udzielono mi pierwszej pomocy ? Karty po rehabilitacjach?
Kiedy leczenie mogę uznać za skończone, po kolejnych rehabilitacjach jakie będę mieć? Trener też mi mówił, że liga, której grałem jest też ubezpieczona, mogę ubiegać się o ubezpieczenie ze szkoły jak i z ligi ? Skąd mam wziąć formularze potrzebne do wypełnienia wniosku o odszkodowanie i gdzie mam je złożyć ? Bardzo proszę o dokładne informacje i z góry dziękuję .