ela56 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 12 lutego 2010 miałam wypadek w pracy . Zahaczyłam o listwę z kablami i upadłam. Wybiłam bark , gips 3 tyg. rehabilitacjaZ PZU otrzymałam 5 % z ZUS 0,00 % . Złozyłam dzisiaj odwołanie czy mam szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zawsze są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juru0311 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 jasne ze masz ja sam 3 tygodnie temu wygralem z zusem sprawe o jednorazowe odszkodowanie bo tez mi nie chcieli wyplacic. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela56 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Odwołałam się . ZUS przyznał mi 5 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 No to jest trochę grosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaola1 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 WitamDziś dostałam decyzję ZUS-oczywiście 0%. Nie wiem czy się odwoływać, ale mnie również PZU przyznał 5% za silne stłuczenie i skręcenie obu łokci i obu nadgarstków. Spadłam ze stolika, podczas wieszania dekoracji na drabinkach w sali gimnast.Jedna ręka 2 tyg, w gipsie. Ręce nadal mnie bolą w stawach łokciowych- 3 miesiące od wypadku. Orzecznikiem w sprawie była pani pulmonolog i internista w jednym. Moim zdaniem powinien być to ortopeda lub chirurg, bo u takiego się leczyłam.Jeśli się odwołam, to ponownie będę musiała stanąć przed komisją, czy może wydadzą orzeczenie zaocznie, bez mojego udziału?Czy w ogóle mam szansę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 adaola1 wrote: Czy w ogóle mam szansę? Masz. Odwołaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaola1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Bardzo, bardzo dziękuję za doping:) Tak zrobię, bo łokcie nie dają o sobie zapomniećDziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaola1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam:)Czy w odwołaniu od orzeczenia ZUS mogę podać jako argument, że orzecznik PZU przyznał 5% stałego uszczerbku na zdrowiu?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaola1 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Odwołałam się. Właśnie dostałam 5% z ZUS. Ale okazało się, że obie głowy kości promieniowych miałam złamane i pewnie dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficcal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 ZUS przyznał mi 7% uszczerbku na zdrowiu. Czy jak się odwołam to mogę stracić to 7% i dostać mniej? czy tylko więcej? albo tyle samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Możesz tylko podwyższyć % po odwołaniu lub pozostać na poziomie wcześniej przyznanego . Raz przyznanego % - u uszczerbku nie mają prawa zmniejszać. Tak jest zapisane w ustawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autsajder wrote: Możesz tylko podwyższyć % po odwołaniu lub pozostać na poziomie wcześniej przyznanego . Raz przyznanego % - u uszczerbku nie mają prawa zmniejszać. Tak jest zapisane w ustawie. W której ustawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficcal Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Chyba w tej którą przed chwilą wymyśliłeś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Autsajder wrote: Możesz tylko podwyższyć % po odwołaniu lub pozostać na poziomie wcześniej przyznanego . Raz przyznanego % - u uszczerbku nie mają prawa zmniejszać. Tak jest zapisane w ustawie. Takie zapisu nie ma w ustawie. Teoretycznie może być zmniejszony- chociaż w praktyce rzadko tak bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi