buba965 Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 Miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy w lutym. Leczę się u ortopedy, neurologa, psychiatry. Mam skręcenie kręgosłupa szyjnego zrobił mi się worek oponowy na odcinku C6-C7 i wypukliny. Złamał mi się ząb 2 górna. Wystąpiłam o odszkodowanie z OC sprawcy. Zadzwonili do mnie z tej firmy (Warta) proponując mi ugodę 4000 tys. Dodam że na leczenie wydałam już 2000 tys. ponieważ leczę się prywatnie u psychiatry . Warta mi powiedziała że za leczenie prywatne oraz za dojazdy do placówek medycznych taxi nie refundują Proszę o omoc czy to prawda ze nie zwracają za dojazdy (mam to udokumentowane rachunkami) oraz za leczenie prywatnie. Czy powinnam zgodzić się na ugodę ? Co robić? Bardzo proszę o podpowiedz. Z poważaniem Ewa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magdalenkaa2 Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Jak moja siostra miała wypadek samochodowy, to nie zgodziła się na żadną ugodę, poszła do firmy od odszkodowań (to nic nie kosztuję, płacisz tylko jak dla ciebie wygrają) i dostała 3 razy tyle ile jej dawali z ugody. Trzeba uważać na te firmy, bo duzo ich i nie wszystkie są ok., najlepiej popytać znajomych (ona dostała namiary od koleżanki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 heh to prawie nic ci nie dalinie gódź się na ugodę bo dużo więcej Ci się nalezyDużo dużo więcej. Ale tak na publicznym to się można zagadać na śmierc i książkę napisac.Niestety podać ci namiaru nie mogę bo mnie zbanują.Ewentualnie Ty możesz coś podać - ale wtedy jest ryzyko, że zawalą Cię masą ofert. JEDNO JEST PEWNE UGODA TO ŻAŁOSNA SPRAWA. Koszty leczenia oraz dojazdów do lekarza musza Ci zwrócić. Zbieraj faktury i rachunkiDokumentuj całą stronę medyczną. Uważają, że nie będziesz walczyć więc sciemniają.Zresztą leczenia jeszcze nie zakończyłaś i byłoby głupota przyjmować jałmużnę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba965 Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 Mam prośbę. Jak powinni wyliczyć koszty przejazdów do lekarzy specjalistów. Nie chcą mi zwrócić za taxi i wyliczyli liczbę km razy koszty paliwa razy średnie spalanie samochodu wychodzi śmieszna suma. za 314 km wyliczyli 118 zł. a moje koszty za taksówki zapłaciłam 628 zl mam rachunek Z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba965 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Witam. Czy może mi ktoś napisać Czy jednostka chorobowa S13 a S13.0 to to samo. Zgóry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
google Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 S13 Zwichnięcie, skręcenie i naderwanie stawów i więzadeł na poziomie szyiNie obejmuje:pęknięcie i przemieszczenie (nieurazowe) krążków międzykręgowych odcinka szyjnego kręgosłupa (M50.-) S13.0 Urazowe pęknięcie krążka międzykręgowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba965 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Dziękuję bardzo.To okazuję się że mam to drugie ponieważ w karcie od ortopedy mam wpisane S13.0 .Czyli to jest różnica. To dlatego tak źle się czuję .Pytanie Czy to może być pourazowe? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba965 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Czy może mi Pan napisać co to jest za jednostka chorobowa M50. Jak leżałam w szpitalu to w rozpoznaniu mam M50.1 Czy to też coś oznacza? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Choroba kręgów szyjnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 buba965 wrote:Czy może mi Pan napisać co to jest za jednostka chorobowa M50. Jak leżałam w szpitalu to w rozpoznaniu mam M50.1 Czy to też coś oznacza? PozdrawiamM50 - Choroby krązka międzykręgowego szyjnego z uszkodzeniem rdzenia kręgowegoM50.1 - Choroby krązka międzykręgowego szyjnego z uszkodzeniem korzeni nerwów rdzeniowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts