kooza Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam! Pare miesięcy temy miałem przykry wypadek i teraz będę starał się o odszkodowanie z PZU (NW)Miałem uszczerbaną wyrostek rylcowaty kości łokciowej i złamaną kość promieniową. (bez przemieszczeń najprostsze złamanie jakie chyba mogło być), Wstrząs mózgu z utratą przytomności i 8 szwów na uchu. I moje pytanie jest następujące:Ile mogę dostać odszkodowania (oczywiście będę stawał na komisję). I to chyba też jest ważne że ubezzpiecza mnie szkoła.Proszę o szybkąa pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooza Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Acha i polisę mam na 11 000 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Odszkodowanie z NNW to ilczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i susmy ubezpieczenia. Wobec tego jeśli suma ubezpieczenia wynosi 11 tys. zł to nie będzie to wysoka kwota. Co do procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu to o tym orzeka lekrza orzcznik. Można jedynie sobie przejrzeć tabelę w rozporządzenia co do owej oceny. Jeśli był to wypadek komunikacyjny nie z Pani winy to należy również likwidować szkodę z polisy OC pojazdu sprawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi