Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek motorowerem ;(

444mario
 Share

Recommended Posts

Witam ! Mam 15 lat i i 3 dni temu jadac skuterem kierowca samochodu osobowego wymusił pierwszeństwo i uderzyłe we mnie (jechalem skuterem) . Policja uznała ze wina była kierujacego samochodem osobowym. (było wzywane pogotowie) Czy należy mi sie odszkodowanie ze szkoły lub z OC winowajcy? Nie jestem połamany tylko poobijany i poobdzierany . Z góry thx za odpowiedz

Z OC sprawcy masz prawo do zadośćuczynienia z ubezpieczenia NNW szkolnego takze możesz zgłosić wniosek o wypłatę świadczenia, ale mogą być wyłączenia dotyczące odpowiedzialność np. brak karty motorowerowej.

Ważne: zrób zdjęcia obtarć i siniaków - będzie obry dowód w sprawie.

thx za odpowiedz karte mam i skuter był sprawny a zdjec nie bede raczej robił bo jutro jade do lekarza wiec powinien mi rany opisac

Zdjęcia to nie to samo co opis. Likwidator w TU nie będzie czytał opisow medycznych a na zdjęcia zawsze spojrzy.

Oc sprawcy obejmuję jedynie koszty naprawy Twojego pojazdu, w tym wypadku skutera. Jeśli natomiast chodzi o Ciebie, to ubezpieczenie szkolne jak najbardziej obowiązuję. Jednakże ma ono zastosowanie w przypadkach trwałego uszczerbku na zdrowiu bądź też znacznego urazu. Jeśli jesteś jedynie podrapany i posiniaczony to komisja lekarska nie stwierdzi konieczności wypłaty odszkodowania. szkoda zachodu

ggabi wrote:

Oc sprawcy obejmuję jedynie koszty naprawy Twojego pojazdu, w tym wypadku skutera.

Bzdura, ubezpieczenie OC posiadacza pojazdu mechanicznego obejmuje szkody w mieniu jak i na osobie. Masz prawo do zadośćuczynienia.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...