maserati Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam, kilka dni temu miałem wypadek na ścieżce rowerowej, straciłem przytomność, ocknąłem się w karetce, po zbadaniu głowy wyszło że kręgosłup i mózg ok, ale doznałem 4 złamań twarzoczaszki, oczodół, wyrostek dziobaty żuchwy, kość klinowa i prawdopodobne rozejście się szwu czołowo jarzmowego, ogólnie lipa. Wyszedłem dziś ze szpitala i możliwe ze czeka mnie zabieg na chirurgii szczękowej, wszystko zależy jak będzie wyglądać sprawa po zejściu obrzęku. Mam pytanie jak dochodzić odszkodowania z winy osoby która we mnie wjechała, pamiętam ostatnią rzecz przed zderzeniem że zjechał na moją stronę pasa ruchu i jechał na mnie, zanim straciłem przytomność widziałem już jak blisko i nie dało się tego uniknąć. Więc co dalej, proszę o poradę i dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Wpierw trzeba ustalić okoliczności faktyczne wypadku tj. m.in. kto w Pan wjechał i czym się poruszał. Jeśli sprawca wypadku porozuszał się pojazdem mechaniczym to nie będzie żadnego problemu w likwidowaniu szkody z polisy OC pojazdu, którym się poruszał. Wówczas przysługuje roszczenia w postaci odszkodowania za szkody materialne i zadośćuczynienia za szkody niematerialne. Szkodę można likwidować również ze wszystkich zawartych dobrowolnych ubezpieczeń NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam,oprócz dokumentacji medycznej proszę zadbać o notatkę policyjną z miejsca zdarzenia oraz o rachunki za leczenie i rehabilitację, które posłużą jako dowód do zwrotu kosztów leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi