motyla Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 WitajcieWłaśnie wróciłem z dzieckiem z zakupów w hipermarkecie TESCO, gdzie wydarzyłsię nam wypadek.Wiozłem dziecko w głębokim wózku z zakupami (tym z Tesco) i nagle odpadło odniego przednie kółko.Wózek przewrócił się o 90 stopni wraz z synem na posadzkę.Wezwałem natychmiast pogotowie - moja żona pojechała na obdukcję z synem doszpitala, a ja zostałem i razem z kierowniczką sklepu spisałem protokółwydarzenia.Protokół został wysłany do ubezpieczalni.Na pogotowiu syn miał prześwietlenie czaszki i ogólną obdukcję, którawykazała stan dziecka dobry. Ma jedynie jakies zadraśnięcia na skroni.Mam obdukcję lekarską.Jutro jadę do szpitala po prześwietlenie.Mam nadzieję, że nic mu się nie stało.I teraz:- czy w takiej sytuacji mogę wystąpić o odszkodowanie z ubezpieczenia OCfirmy TESCO ?- jakie dokumenty jeszcze mogę zgromadzić (zrobiłem zdjęcia synowi, ale niemam niestety zdjęć wózka)- w jaki sposób skonstruować pismo do ubezpieczalni Jeśli ktokolwiek z Was miał podobne niemiłę wydarzenie i może się ze mnąpodzielić doświadczeniami - proszę o kontakt Z góry dziękujęMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 witaj!możesz jak najbardziej, masz stosowne dowody, z OC firmy tesco, nie będzie to za wiele, ale dobrze to zrobić, zgłosić roszczenie, bo nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłośćw piśmie opisz wypadek, okoliczności i co się stało potem - czyli wizyta u lekarza wraz ze stosowną dokumentacją medyczną, to taka wersja minimum, ale na pewno pomożepozdrawiam1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravit Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej o formalnościach związanych z waszym wypadkiem - piszcie na gravit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi