Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

obrażenia przy kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kilka dni temu brałem udział w zdarzeniu komunikacyjnym, które zostało przez policję zakfalifikowane jako kolizja. W kolizji tej jestem osobą poszkodowaną. Z miejsca zdarzenia zostałem zabrany przez pogotowie. Już na miejscu, w szpitalu lekarz badający mnie stwierdził stłuczenie powłok klatki piersiowej, mostka i prawego kolana, po czym zostałem zwolniony do domu i skierowany do dalszego leczenia do lekarza rodzinnego, który w związku z doznanymi obrażeniami wystawił mi zwolnienie lekarskie na 8 dni. Czy oprócz odszkodowania za zniszczony samochód mogę domagac się również odszkodowania z OC sprawcy za obrażenia, których doznałem? Dodam, że podczas zgłaszania szkody do PZU poinformowałem osobę przyjmującą zgłoszenie o powyższych faktach.

oczywiście że możesz starać się o odszkodowanie za obrażenia! ale najpierw zbierz dokumentację medyczną! wyślij wszystko razem, pogrzeb na tym forum, możesz znaleźć wiele cennych rad

pozdrawiam

w razie czego pytaj śmiało, jutro mam wolne:)

Witam,

Michał dobrze Ci podpowiedział, warto postarać się o zadośćuczynienie, nawet przy niewielkim zakresie obrażeń. Skoro przysługuje Ci takie prawo, dlaczego z niego nie skorzystać? Możesz również uzyskać odszkodowanie tytułem utraconych dochodów. Chyba, że wypadek miał związek z Twoją pracą i pracodawca wypłaci Ci 100% wynagrodzenia?

pozdrawiam