Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

termin odwsłania protokołu powypadkowego

MrCin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie

W pkt. 13 obok podpisu wpisuję zdanie " do treści protokołu wnoszę uwagi i zastrzeżenia" mam ich wiele.

Nie mam kopii (na moją prośbę nie dostałem). Wiem, że protokół jest zatwierdzony przez pracodawcę, powinni niezwłocznie doręczyć poszkodowanemu, inspektor wysłał dziś pocztą (z protokołem zapoznałem się dwa dni temu). Ile mam czasu na wprowadzenie uwag i zastrzeżeń?

Czy potwierdzenie odbioru uwag i zastrzeżeń może dokonać członek komisji powypadkowej którym jest SIP?(inspektor telefonicznie stwierdził, że będzie nieuchwytny).

Nic nie rozumiem z tego co napisałeś.

Piszesz, że protokół jest zatwierdzony, jak więc chcesz wnosić do niego uwagi.

Uwagi wnosi się przed zatwierdzeniem protokołu.

Zespół powypadkowy po sporządzeniu protokołu powypadkowego ma obowiązek, przed zatwierdzeniem protokołu przez pracodawcę, zapoznać z jego treścią poszkodowanego. I wtedy poszkodowany, jeśli ma zastrzeżenia pisze je na oddzielnej kartce i oddaje zespołowi powypadkowemu ( za potwierdzeniem odbioru).

Obojętnie kto potwierdzi odbiór – jeśli behapowiec jest nieuchwytny może to być SIP -wchodzi przecież w skład zespołu powypadkowego. Równie dobrze możesz zostawić w sekretariacie – byle było potwierdzenie odbioru.