mario78 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 witam. czy strona z aukcjami aut powypadkowych jest dostępna dla wszystkich?jesli tak, to gdzie. A moje pytanie dotyczy: czy PZU moze mnie zobligowac do sprzedazy auta na ich aukcji jesli ja tego nie chce. wycenili mi auto na 18 tys, mimo ze cena rynkowa jest ponad 22-23 tys. powiedzieli ze na aukcji ktos daje 15 tys wiec mi proponuja doplate ok 3 tys. Ja chce auto naprawiac,ale powolalem zeczoznawce i wyliczyl koszt naprawy na ok.10 tys a wartosc auta na 22tys. wynika z tego ze powinienem dostac auto,bo mam taka ochote sam decydowac o mojej wlasnosci i je naprawic , i zwrot kosztow na naprawe 10tys. to zupelnie inna sytuacja niz proponuje mi PZU,w ich rozliczeniu jestem stratny kilka tys zl. czy to legalne ze PZU chce narzucic ich sposob dzialania,korzystny tylko dla nich oczywiscie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 nie musisz przyjmować ich oferty kupna, co zrobisz z odszkodowaniem zależy tylko od Ciebie, jeżeli chcesz naprawić, napraw. jeżeli wycena Twojego rzeczoznawcy jest kompletnie inna przedstaw im ją, zażądaj wypłacenia kwoty z kosztorysu niezależnego, bo masz do tego prawo, a dalej - możesz żądać również zwrotu kosztu sporządzenia owej wyceny o ile masz na to oryginał faktury vat? lub rachunek...sądzę, że warto się odwołać zważywszy na wartość samochodu nie jest małapozdro napisz co wskórałeś jestem ciekaw co i jak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario78 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 sprawa poszla tak. ponowna wycena rzeczoznawcy, ocena uszkodzen na 15 tys zl. odwolanie do PZU, sprawa w sadzie, za moja zgoda PZU wyplaca mi 12 tys zl. nie chce robic wg faktur, bo sam sobie znajde czesci taniej i zrobi mi dobry fachowiec. wiec pasuje mi ostateczne rozwiazanie. wiec nie 2600 a 12000, czyli walczcie o swoje, tym bardziej ze wycena bieglego kosztuje 300zl. reszta koszty ponosi PZU wiec jest o co walczyc. nie dajcie sie oszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandra Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 witam mialam wypadek samochodowy nie z mojej winy sprawca wypadku byl pod wplywem alkoholu do dnia disiejszego nie dostarczyl dokumentu oc moj samochod jest do kasacji i nie mam pojecia jak odzyskac pieniadze przy wypadku byla policja ktora rowniez nie ma dokumentow od tego sprawcy co teraz z tym fantem zrobic moze mi ktos pomoze z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 witama powiedz czy wypadek w ogóle został odnotowany na policji? jeżeli nie dostarczył polisy to znaczy albo że nadal jest pijany albo że nie miał OC. Tak czy inaczej idź na policję i ich pogoń, niech się do cholery sprężą bo to należy do ich obowiązków aby takie rzeczy załatwiać. Nawet jeżeli koleś OC nie miał, a masz dane (notatkę policyjną) co do samego wypadku, zgłoś sprawę dowolnemu ubezpieczycielowi, on przekierowuje sprawę do Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego i on wypłaci Ci odszkodowanie.Czy doznałaś obrażeń fizycznych w tym wypadku?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi