Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

AC pokradzieżowe od Liberty Direct

Rekomendowane odpowiedzi

No faktycznie Liberty Direct ostatnio mnóstwo kasy wydaje na marketing i reklamę ciekawe czy wraz z tymi wydatkami postarali się o odpowiedni standard likwidacji szkody . Opisuj na bieżąco jak tam to tam w tym Liberty Direct przebiega znam parę osób które się skusiły na niby "tanie" ubezpieczonko ale jeszcze żadna na szczęście nie miała okazji poznać sposobu wypłaty odszkodowania.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
UWAGA ,LUDZIE LIBERTY TO ZŁODZIEJE,ZŁODZIEJE I OSZUŚCIMój narzeczony sprzedał auto razem z ubezpieczeniem,telefonicznie powiadomił o tym Liberty.Kazali dosłać umowę kupna-sprzdaży.Zapomniał tego zrobić.Firma poinformowała po 3 mies(dopiero) że umowa jest przedłużona ,a dług wynosi ponad 300 zł.I wtedy się zaczęło.Telefony, rozmowy,kilkakrotne odwołania.Konsultanci informowali że niestety trzeba zapłacić.Mieliśmy już windykatora na karku, który naliczał już swoje odsetki.A po kolejnych 3 mies było do zapłaty już ok 1000zł !!!!!!!Nie daliśmy za wygraną.Sprawa została zgłoszona do Rzecznika Ubezpieczonych.Cała sprawa trwała ok 8 mies.Nawet tej instytucji nie chcieli się poddać.Lecz rzecznik miał silne argumenty.Uzyskał od liberty informacje o nowym właścicielu auta.I co się okazało?????Nowy właściciel zgodnie z ich zasadami rozwiązał z nimi umowę!!!Nie mieli podstaw żeby od tego człowieka wyciągnąć jakieś pieniądze, to zabrali się za tego właściciela , który tylko telefonicznie rozwiązał z nimi umowę.JAK TAK MOŻNA PRZECIEŻ TO JAWNE ZŁODZIEJSTWO!!! TO JEST WYKORZYSTYWANIE NIEWIEDZY INNYCH.UWAGA LIBERTY DZIAŁA WŁAŚNIE W TEN SPOSÓB.Mało tego Liberty przysłało umowę na następny rok!!!!Trzeba było pisać o nieprzedłużanie , bo naliczyliby dalsze składki!!!Swoja droga dobrze że jest jeszcze w tym kraju instytucja, która pomaga oszukanym i pokrzywdzonym obywatelom.Dzięki Rzecznikowi Ubezpieczonych, Liberty odstąpiła od spłaty tej wymyślonej kwoty w wymyślonej ,oszukańczej sprawie.Wielkie podziękowania dla Rzecznika Ubezpieczonych WYGRANI

• 1 rok później...
Sprawdzałem w wielu towarzystwach i w Liberty Direct pakiet OC + AC wyszedł mi najtaniej. Do tego pełna wygoda bo auto ubezpieczyłem nie wychodząc z domu. Za podanie polisy "kolegi, który namówił nas na ubezpieczenie w LD" otrzymujemy dodatkowo zniżkę w wysokości 100 zł przy pakiecie OC + AC bądź 50 zł przy zakupie samego OC. Gdyby ktoś potrzebował nr polisy do zniżki to podaję swoją: 2010-71805107. Zawsze to dodatkowa oszczędność. Jeśli chodzi o odszkodaowanie to mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał sprawdzać czy to dobra firma czy zła.

suchyprzemek wrote:

Sprawdzałem w wielu towarzystwach i w Liberty Direct pakiet OC + AC wyszedł mi najtaniej. Do tego pełna wygoda bo auto Jeśli chodzi o odszkodaowanie to mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał sprawdzać czy to dobra firma czy zła.

to po co się ubezpieczasz? czy to nie jest wyrzucanie pieniędzy? albo zakładasz, że ryzyko istnieje i ubezpieczasz się tam gdzie w razie czego możesz liczyć na odszkodowanie, choćby za wyższą składkę, albo wybierasz firmę najtańszą, masz w dowodzie papierek, którym w razie czego możesz się jedynie podetrzeć. To po co wogóle płacić? Nigdy tego nie zrozumiem. To tak jakbyś kupił przetrminowane żarcie dla psa za pół ceny i miał pretensje do sklepu, że teraz zdychasz z bólu, mimo, że do tej pory to jadłeś i nigdy Ci nic nie było.

• 3 miesiące temu...

tomtom wrote:

Ludzie kupują ubezpieczenie OC chcąc nie chcąc. To przecież obowiązek. Ale obowiązkiem nie jest już przepłacanie, dlatego wybierają np. Liberty Direct.

dziękujemy Ci za wyłożenie tematu, proponuję jednak na przyszłość wczytać się w posty, bo przedmiotem było AC