wypadek z udziałem motocykla i samochodu

Założył marcin31, 14 lipca 2010 · 259 wyświetleń

marcin31
Tydzień temu jechałem motocyklem z dozwoloną prędkością. Nagle zobaczyłem samochód nadjeżdżający z naprzeciwka na swoim pasie ruchu. Samochód skrócił sobie zakręt. Kierowca samochodu nie hamował. Doznałem złamania otwartego kości podudzia. Już 8 dzień jestem w szpitalu. 2 dni temu miałem operację. Kierowca samochodu nie zawiadomił pogotowia. Pierwszy telefon, który wykonał, był to tel. do swojego mechanika z zapytaniem ile kosztuje nowe światło do jego samochodu. Jestem nauczycielem i jestem ubezpieczony tylko na terenie szkoły. Czy mam jakieś szanse na odszkodowanie?
andrzejgryczka

Oczywiście masz prawo do zadośćuczynienia i odszkodowania z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku. Poza tym jeśli masz dobrowolne ubezpieczenia NNW to z nich również masz prawo do świadczenia.

Pamiętaj aby zbierać rachunki i faktury potwierdzające wydatki na leczenie, zrób zdjęcia ran, siniaków.

Roszczenie składa się bezpośrednio do ubezpieczyciela.

Co do kwot, to aby ustalić jakie są właściwe należy dokonać analizy dokumentów i okoliczności sprawy.

marcin31
Dzięki za informacje. Na szczęście robiłem zdjęcia dzień po dniu, więc mam kompletną dokumentację jak wyglądało leczenie. Pozdrawiam
Robert gg:2262432

Nie daj sobie wcisnąć ugody za marne grosze jakie ci pewnie zaproponują.

Pozdrawiam motocyklistę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

andrzejgryczka

rezon113 napisał(a):

Witam zajmujemy się uzyskiwaniem maksymalnego odszkodowania proszę o kontakt mailowy. Pozdrawiam.

Kolejny maksymalny 🙂