autoamad Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Witam serdecznie , mam następujące pytanie , dwa tygodnie temu kupiłem samochód zarejestrowany z litwy , w dniu wczorajszym został przytarty mój samochód , spisałem z winowajcą oświadczenie , Pytanie czy pieniądzę z ubezpieczalni dostanę ja ?? ( mam umowę kupna sprzedaży ) czy poprzedni właściciel z Litwy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
autoamad Posted July 18, 2010 Author Share Posted July 18, 2010 Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 MAsz umowę zakupu więc Ty,Ale ciekawe bo idąc tokiem Twojego rozumowania mozną oddać odszkodowanie producentowi auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 odszkodowanie należy się właścicielowi auta. Jeśli razem z dowodem rejstracyjnym przedłożysz umowę zakupu/fakturę to z niej będzie wynikało kto jest aktualnym właścicielem pojazdu.Nenessa wrote:MAsz umowę zakupu więc Ty,Ale ciekawe bo idąc tokiem Twojego rozumowania mozną oddać odszkodowanie producentowi auta Brakuje mu wiedzy, ale rozumowanie jest bardzo logiczne, bo "idąc tym tokiem rozumowania" jeśli okazałoby się, że pojazd jest kradziony to pomimo dysponowania umową czy nawet dowodem rejstracyjnym legalnie wydanym, odszkodowanie należy się prawiwotemu właścicielowi, czyli być może i producentowi, w zalezności kto poniósł stratę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now