Przytarcie Pojazdu

Założył autoamad, 14 lipca 2010 · 301 wyświetleń

autoamad
Witam serdecznie , mam następujące pytanie , dwa tygodnie temu kupiłem samochód zarejestrowany z litwy , w dniu wczorajszym został przytarty mój samochód , spisałem z winowajcą oświadczenie , Pytanie czy pieniądzę z ubezpieczalni dostanę ja ?? ( mam umowę kupna sprzedaży ) czy poprzedni właściciel z Litwy ??
autoamad
Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie ??
Dominika

MAsz umowę zakupu więc Ty,

Ale ciekawe bo idąc tokiem Twojego rozumowania mozną oddać odszkodowanie producentowi auta 🙂

Pablo_1st

odszkodowanie należy się właścicielowi auta. Jeśli razem z dowodem rejstracyjnym przedłożysz umowę zakupu/fakturę to z niej będzie wynikało kto jest aktualnym właścicielem pojazdu.

Nenessa napisał(a):

MAsz umowę zakupu więc Ty,

Ale ciekawe bo idąc tokiem Twojego rozumowania mozną oddać odszkodowanie producentowi auta 🙂

Brakuje mu wiedzy, ale rozumowanie jest bardzo logiczne, bo "idąc tym tokiem rozumowania" jeśli okazałoby się, że pojazd jest kradziony to pomimo dysponowania umową czy nawet dowodem rejstracyjnym legalnie wydanym, odszkodowanie należy się prawiwotemu właścicielowi, czyli być może i producentowi, w zalezności kto poniósł stratę