Witam Miałem wypadek przy pracy wyskoczył mi dysk L4/L5 po raz drugi oczywiście druga operacja . Jestem teraz osobą niepełnosprawną w stopniu " Umiarkowanym ". ZUS uznał mnie za niezdolnego do pracy i dał mi rentę.Starałem się o odszkodowanie. Po komisji lekarskiej w PZU dostałem 6% uszczerbku na zdrowiu,czy to dużo bo moim zdaniem to żenada. Czy pisać odwołanie?
MAŁO PROCENT Z PZU
Założył Guest, 28 lipca 2010 · 292 wyświetlenia
Odwolanie zawsze warto napisać. Pzu zawsze daje najnizsze progi.
CZEmu napisałeś, że druga operacja? Bo jeśli tak było i w tym samym miejscu to może właśnie dlatego tak mało. Bo obrażenia liczą od stanu przed tym konkretnym zdarzeniem a stanem po operacji.
Jeśli juz wcześniej miałes operacje w tym samym miejscu to nie dają procentu jak za nowe obrażenie.
Pierwszą operacje miałem w 2005 roku i byłem już ubezpieczony ale nie składałem o odszkodowanie tylko zapłacili mi za pobyt w szpitalu a na komisji pytali o operacje z 2005 roku nawet nie patrzeli w papiery ze miałem 2 operacje w 2010 r
Papiery na pewno przeanalizowali.
Odwołaj się i zobaczysz co Ci powiedzą. Tak jak napisałam, zazwyczaj dają najnizszy procent z widełek. Odszkodowanie nie kosztuje. A czasem się coś ugra.
Operacja była w tym samym miejscu jak rozumiem?
Tak w tym samym i co najgorsze na 90 % czeka mnie jeszcze jedna. Mam nadzieje że ostatnia.Metal się przyda, można zawsze iść na złom jak dadzą mało procent. 🙂
Skoro to była operacja w tym samy miejscu co kiedys to PZU wzięło tylko pod uwagę stan między efektem pierwszej operacji, którą jak rozumiem miałeś jakiś czas temu, a efektem tej drugiej, która zgłosiłes jako wypadek. Zetknęłam się ostatnio z podobnym przypadkiem u tego samego ubezpieczyciela.
Dzięki za odpowiedzi. Jak napisać takie odwołanie. Dodam, że ZUS uznał mnie za niezdolnego do pracy i przyznał mi rentę. Z góry wielkie dzięki.