Czy jeszcze można złożyć wniosek do ZUS?
Założył kamu, 22 lipca 2010 · 534 wyświetlenia
O odszkodowanie z ZUS można się starać jeśli jest uznany wypadek przy pracy, tzn. sporządzona dokumentacja powypadkowa - protokół powypadkowy w którym jest zapisane, ze jest to wypadek przy pracy.
Skoro mąż nie zgłaszał zdarzenia pracodawcy jako wypadku przy pracy może zrobić to w tej chwili. Proszę napisać pismo- zzgloszenie do pracodawcy o zaistniałym zdarzeniu, podać datę zdarzenia, opisać krótko co się stało i w jakich okolicznościach, jeśli byli świadkowie podać ich nazwiska. Pracodawca po otrzymaniu zgłoszenia ma 14 dni na sporządzenie dokumentacji powypadkowej i uznania bądźnie zdarzenia jako wypadek przy pracy.
O odszkodowanie można się starać po zakończeniu leczeniaa i rehabilitacji.
1. Należy sporządzić protokół WPP / zakładam uznanie /
2. Wysłać do ZUS - zasiłek chorobowy 100% " mały podmiot "
3. Po zakończeniu leczenia pourazowego przesłać zaświadczenie o stanie zdrowia i zakończonym leczeniu / ZUS ma druk N-9 /
4. Oczekiwać na audiencję komisji lekarskiej ZUS
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Jeszcze tylko jedno pytanie, uznane zostanie najprawdopodobniej przez pracodawce, tylko to w sumie niczyja wina, bo był to najzwyklejszy upadek ze schodów. Mam nadzieję że uda się z tym ZUS-em , martwi mnie tylko czy nie odrzucą, bo jak czytałam na stronie ZUS to max w ciągu 14 dni od zdarzenia trzeba zgłosić, zobaczymy.
To znalazłam na stronie ZUS , może źle zinterpretowałam że to musi być 14 dni
"Protokół powypadkowy
Ustalanie okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy, jakiemu uległ ubezpieczony będący pracownikiem, następuje w trybie określonym przepisami Kodeksu pracy.
Bezpośrednio po otrzymaniu informacji o zaistniałym wypadku pracodawca jest zobowiązany do powołania zespołu powypadkowego, który powinien niezwłocznie przystąpić do ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku oraz ustalenia czy wypadek pozostaje w związku z pracą.
Zespół powypadkowy po ustaleniu okoliczności i przyczyn wypadku, nie później niż w terminie 14 dni od dnia uzyskania zawiadomienia o wypadku, sporządza protokół ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy według wzoru ustalonego w przepisach rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 16.09.2004 r. w sprawie wzoru protokołu ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy (Dz. U. nr 227, poz. 2298)."
Czyli jak by wyszło że np coś z tymi schodami jest nie tak, to pracodawca płacił by jakąś kare?
Nie chodzi o karę dla pracodawcy. Pracodawca nie ponosi w postępowaniu powypadkowym prowadzonym przez BHP odpowiedzialności . taką ewentualna karę może nałożyć PIP , ale to inna bajka.
Otóż w tym tekście termin 14 dni jest na przeprowadzenie postępowania przez zespół powypadkowy od otrzymania informacji o wypadku a nie od daty wypadku to są dwie różne sprawy. Zatem pisz zawiadomienie i oczekuj protokołu.