stavros64 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam. Podczas pracy we Francji, jako pracownik delegowany z polskiej firmy uległem wypadkowi, w wyniku którego złamałem dwa palce lewej ręki. Szef firmy francuskiej w porozumieniu z moim pracodawcą postanowili nie zgłaszac wypadku. Zostałem zawieziony do szpitala gdzie przedstawiono mnie jako turystę, tam też okazało sie że jeden z palców jest złamany w kilku miejscach, założono druty i wypisano mnie. Od wypadku minęło prawie dwa miesiące, miałem umowę na czas nieokreślony firma nie przedłużyła jej.Wciąż jestem na chorobowym, być może za kilka dni chirurg wyjmie druty z palca....Czy pomimo upływu czasu mogę jeszcze zgłosić wypadek i domagać się odszkodowania , wypłaty różnicy chorobowego? Chciałbym dodać, że od wypadku pracodawca nie skontaktował się ze mną, nie zapewnił mi transportu z Francji ,przyslal tylko swiadectwo pracy. Z góty dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie ma przedawnienia roszczeń z tytułu wypadku. Zgłaszaj wypadek na piśmie z opisem porozumienia szefów - polecony za potwierdzeniem odbioru ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi