dacker Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam!!Mam pytanie odnośnie roszczenia z tytułu utraty dochodu na skutek kolizji drogowej.TU uznało w moim przypadku szkodę całkowitą z polisy OC sprawcy,teraz oczekujemy na "dopełnienie formalności" czyli potwierdzenie sprawcy o zdarzeniu(wiem że już to zrobił) TU gra na zwłokę.Sytuacja wygląda następująco: mój samochód na który orzeczono szkodę całkowitą wykorzystywałem do pracy na umowę zlecenie dla pewnego przedsiębiorstwa, umowy te podpisuję na kolejne miesiące.Dochód miesięczny średnio z takiej umowy to ok 2000 zł czy mogę domagać się odszkodowania z tytułu utraconych dochodów za okres od zdarzenia do czasu wypłacenia odszkodowania przez TU?Zdarzenie miało miejsce 21.11.2007 ,więc pod koniec trwania umowy za miesiąc listopad ,czy mogę podpisać umowę na grudzień? i domagać się utraty dochodu do czasu wypłaty odszkodowania?Czy jako dowód osiąganych dochodów wystarczy zaświadczenie o średnim tygodniowy dochodzie z ostatniego miesiąca?Czy umowa-zlecenie podpisana po zdarzeniu może może być dowodem o wykonywaniu pracy z użyciem własnego samochodu?Nie jest to co prawda jedyne żródło mojego utrzymania ale to chyba nie powinno nikogo interesować tym bardziej TU.Kiedy napisać pismo o roszczenie z tytułu uraty dochodu co by nie spowolniło wypłaty odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 witamnie możesz żądać utraconego dochodu z umowy tak naciąganej jak podpisana po wypadku, jasne jest , że firma tej umowy by z Tobą nie podpisała wiedząc jaki jest Twój stan, więc lepiej nie kombinuj, natomiast możesz zdobyć zaświadczenie od pracodawcy o tym, że zatrudniał Cię w systemie umowy zlecenia co miesiąc już od X czasu i teraz też chciał Cię zatrudnić, ale wypadek to uniemożliwił, powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi