Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie za Powódź maj i czerwiec

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy od decyzji ubezpieczyciela jest jakiś czas aby się odwołać, oraz jeszcze jedno jestem po 2 powodźiach i walczę z ubezpieczycielem, o wypłatę odszkodowania, zostało uznane jako 2 szkody, z każdej szkody odbili po 1000 zł na fraszczyznę redujcyją zgodnie z zawartą umową ubezpieczyciela, niestety ja nie mam w umowie wpisanej franszczyzny redukcyjnej na kwotę 1000 zł twierdzą że po każdej szkodzie i tylko na powóź odbijają 1000 zł franszczyzny, czy robią to zgodnie z prawem(proszę o poradę), bo chyba powinienem mieć to w umowie a ja nie mam wię jakim prawem to odbijają. nie mówiąć jeszcze że są inne problemy ale to myślę że dalej opiszę jak sprawa się skończy, to opiszę wysztko i nawet podam firmę ubezpieczeniową.

Dodam że w OWU pisze:

W OWU pisze:

Odszkodowanie stanowi kwotę obliczoną zgodnie

z powyższymi postanowieniami, przy czym

łączne odszkodowanie za wszystkie szkody

wynikłe z jednego zdarzenia jest pomniejszane

o franszyzę redukcyjną, jeżeli została ona wprowadzona do umowy.

Franszyza redukcyjna nie dotyczy szkód osobowych z tytułu odpowiedzialności

cywilnej i szkód z tytułu następstw nieszczęśliwych wypadków.

W UMOWIE NIE MAM NIC WPISANE O FRANSZCZYŹNIE. WIĘC JAK? CHYBA ROBIĄ TO BEZPRAWNIE, ALE SZUKAM POTWIERDZENIA

• 3 tygodnie później...
Widzę że nikt nie chce mi pomóc cienkie to forum, w dodatku do tej pory walczę z ubezpieczycielem i nie chcą mi kasy wypłacić około 15 tys zł nie wiem gzie mogę o to walczyć i jak walczyć aby to odzyskać.

• 3 miesiące temu...
Jeśli w umowie nie została zawarta, to nie ma. Można liczyć na odszkodowanie, jeśli miało się ubezpieczenie, a także od Skarbu Państwa,jeśli poinformowanie o zagrożeniu nastąpiło zbyt późno (proszę nie mylić z 6 tys zł wypacanymi powodzianom). Ubezpieczyciele często zaniżają kwoty należnego odszkodowania.