adrian228 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Mam pytanie czy od decyzji ubezpieczyciela jest jakiś czas aby się odwołać, oraz jeszcze jedno jestem po 2 powodźiach i walczę z ubezpieczycielem, o wypłatę odszkodowania, zostało uznane jako 2 szkody, z każdej szkody odbili po 1000 zł na fraszczyznę redujcyją zgodnie z zawartą umową ubezpieczyciela, niestety ja nie mam w umowie wpisanej franszczyzny redukcyjnej na kwotę 1000 zł twierdzą że po każdej szkodzie i tylko na powóź odbijają 1000 zł franszczyzny, czy robią to zgodnie z prawem(proszę o poradę), bo chyba powinienem mieć to w umowie a ja nie mam wię jakim prawem to odbijają. nie mówiąć jeszcze że są inne problemy ale to myślę że dalej opiszę jak sprawa się skończy, to opiszę wysztko i nawet podam firmę ubezpieczeniową. Dodam że w OWU pisze: W OWU pisze:Odszkodowanie stanowi kwotę obliczoną zgodniez powyższymi postanowieniami, przy czymłączne odszkodowanie za wszystkie szkodywynikłe z jednego zdarzenia jest pomniejszaneo franszyzę redukcyjną, jeżeli została ona wprowadzona do umowy.Franszyza redukcyjna nie dotyczy szkód osobowych z tytułu odpowiedzialnościcywilnej i szkód z tytułu następstw nieszczęśliwych wypadków. W UMOWIE NIE MAM NIC WPISANE O FRANSZCZYŹNIE. WIĘC JAK? CHYBA ROBIĄ TO BEZPRAWNIE, ALE SZUKAM POTWIERDZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian228 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Widzę że nikt nie chce mi pomóc cienkie to forum, w dodatku do tej pory walczę z ubezpieczycielem i nie chcą mi kasy wypłacić około 15 tys zł nie wiem gzie mogę o to walczyć i jak walczyć aby to odzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek8504 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 proszę o kontakt jeśli jest potrzebna pomoc w odzyskaniu odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egisa Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Jeśli w umowie nie została zawarta, to nie ma. Można liczyć na odszkodowanie, jeśli miało się ubezpieczenie, a także od Skarbu Państwa,jeśli poinformowanie o zagrożeniu nastąpiło zbyt późno (proszę nie mylić z 6 tys zł wypacanymi powodzianom). Ubezpieczyciele często zaniżają kwoty należnego odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi