M1chaL11 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam, miałem wypadek samochodowy, wymuszono na mnie pierwszeństwo w sutek czego uderzyłem w metalowy płot, sprawdza przyznał się do winy, na miejscu wypadku była Policja, otrzymałem notatkę, na skutek wypadku leżałem w szpitalu 3 doby, stwierdzono u mnie uraz głowy - zaburzenie równowagi, posiadam receptę od lekarza i dwa skierowania jedno do chirurga a drugie do neurologa, firma ubezpieczeniowa sprawcy wypadku nazywa się MTU ( nie znam tej firmy ) mój samochód posiada ubezpieczenie NNW, co zrobić żeby dostać odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu, gdzie się zgłosić, jakie dokumenty są wymagane ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Przede wszystkim należa Ci się trzy odszkodowania- za pojazd z polisy oc sprawcy- za trwały uszczerbek na zdrowi z Twojej policy NNW- Z polisy oc sprawcy takze o - odszkodowanie z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowie- zadośćuczynienie za krzywdę i ból- zwrot kosztów dowożenia na zabiegi, wizyty lekarskie itd - kilometrówka lub rachunki za przejazdy- zwrot kosztów za zniszczone rzeczy- zwrot kosztów za środki medyczne i leki - konieczna jest faktura- jeśli istnieje konieczność to także zasiłek rehabilitacyjny zgromadź wszystkie dokumenty medyczne - jeśli było pogotowie to z pogotowia, historie choroby, wypis ze szpitala, dokumenty medyczne od specjalistów - to potrzebne jest do ubiegania się o ww. świadczenia. Z ubezpieczeniem z OC ubiegasz się w MTU i życzę powodzenia.Z nnw składasz w swojej firmie ubezpieczeniowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi