Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

zwrot za parking strzeżony przez TU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po wypadku samochód został przetransportowany lawetą do ASO na koszt TU sprawcy.

Jeśli zostanie stwierdzona szkoda całkowita, kto zapłaci za parkowanie w ASO ???

Czy na okres szukania kupca na wrak pojazdu TU pokryje koszty parkingu strzeżonego, jeśli nie to czy zapewnie jakieś miejsce parkingowe ???

Jestem poszkodowany, z pianą na ustach wezmę ochłapy za odszkodowanie + wrak,

ale do jasnej .... nie mam go gdzie trzymać !!!!

Wątpię, aby firma ubezpieczeniowa przejęła na siebie opłaty związane z parkowaniem. Ale najlepiej będzie, jeśli o szczegóły dowiesz się bezpośrednio u ubezpieczyciela. Jeśli będziesz mieć jakiekolwiek wątpliwości, to żądaj potwierdzenia w konkretnych przepisach - lub na piśmie.

• 2 tygodnie później...

Ja po wypadku odstawiłem samchjód do ASO, PZU oczywiście odmówiło naprawy (szkoda całkowita).

ASO nie pobrało pieniędzy za parkowanie samochodu.

Moja sprawa opisana jest wyżej tytuł

"PZU oszustwo, oszuści przez mattx"

1 najpierw powinieneś zacząć od tego, czy to szkoda z OC, czy AC.

2. przy AC regulują to zapisy w OWU, najczęściej zwrot za parking przysługuje do dnia otrzymania pisma z decyzją

3. przy OC muszą zwrócić za parking, ale za uzasadniony okres, czytaj do czasu podjęcia decyzji, plus ewentualne oględziny dodatkowe, ,plus czas na pozbycie się wraka. Należy się liczyć z tym, że jeśli będziesz sprzedawał pół roku, to nikt ci nie zapłaci, ale powiedzmy tydzień, to wydaje mi się zasadne. Tu na leży odnieść się do konkretnego przepisu KC, tam stoi wyraźnie - odszkodowanie za wszelkie uzasadnione straty