Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie z NNW (student, PZU ubezpiecznie na 21.000zł)

kwaszekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W poprzedni piątek podczas imprezowania w clubie wyszedłem na dwór po czym spostrzegłem kolegę i koleżankę jakieś 100 metrów dalej, po czym zacząłem biec w ich kierunku. Niestety z racji iż było ciemno a ja lekko pod wypływem alkoholu nie zauważyłem, że między słupkami znajduje się łańcuch. Walnąłem w niego najpierw nogą po czym głową uderzyłem w beton. Obrażenia jakie odniosłem to:

uraz głowy ze wstrząśnieniem mózgu, złamanie ściany przedniej i bocznej zatoki szczękowej prawej, złamanie kości nosa, + 3 szwy na łuku brwiowym + 5 szwów na brodzie + podejrzenie złamania ściany dolnej oczodołu prawego, bez przemieszczenia.

Chciałbym się po pierwsze spytać czy komisja ubezpieczeniowa może nie przyznać mi odszkodowania z racji bycia nietrzeźwym podczas wypadku, po drugie czy % uszczerbku na zdrowiu sumują się, czy szwy też będą dodatkowo liczone, bo nie mogłem znaleść ich w żadnych % tabelach uszczerbku na zdrowiu, no i wreszczcie najważniejsze do kogo i z czym mam się kierować oraz czy sam wypis z szpitala wystarczy.

Pozdrawiam, Piotr.