kwaszekk Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam,W poprzedni piątek podczas imprezowania w clubie wyszedłem na dwór po czym spostrzegłem kolegę i koleżankę jakieś 100 metrów dalej, po czym zacząłem biec w ich kierunku. Niestety z racji iż było ciemno a ja lekko pod wypływem alkoholu nie zauważyłem, że między słupkami znajduje się łańcuch. Walnąłem w niego najpierw nogą po czym głową uderzyłem w beton. Obrażenia jakie odniosłem to:uraz głowy ze wstrząśnieniem mózgu, złamanie ściany przedniej i bocznej zatoki szczękowej prawej, złamanie kości nosa, + 3 szwy na łuku brwiowym + 5 szwów na brodzie + podejrzenie złamania ściany dolnej oczodołu prawego, bez przemieszczenia. Chciałbym się po pierwsze spytać czy komisja ubezpieczeniowa może nie przyznać mi odszkodowania z racji bycia nietrzeźwym podczas wypadku, po drugie czy % uszczerbku na zdrowiu sumują się, czy szwy też będą dodatkowo liczone, bo nie mogłem znaleść ich w żadnych % tabelach uszczerbku na zdrowiu, no i wreszczcie najważniejsze do kogo i z czym mam się kierować oraz czy sam wypis z szpitala wystarczy. Pozdrawiam, Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Może nie przyznać, przeczytaj ogólne warunki ubezpieczenia. Praktycznie zawsze jest wyłączenie dotyczące alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi