Stuczone Kolano Pomoc ?
Założył averaine, 23 sierpnia 2011 · 366 wyświetleń
Witam,
zależy gdzie czytałeś i co, a także czy się wczytałeś, czy aby te 15% nie było za złamania, przemieszczenia? Suma Twojego ubezpieczenia jest niewielka, a więc nie ma co liczyć na wysokie odszkodowanie, o ile w ogóle. Proponuję zajrzeć w ogólne warunki ubezpieczenia, które zawarłeś i tam będzie napisane ile % należy się za jaki uraz. Zrób też zgłoszenie do ubezpieczyciela i czekaj na odpowiedź.
averaine napisał(a):
Czytalem Gdzies ze za Kolano jest 15%
Nie ma czegoś takiego jak jednen próg za uraz kolana. Wszystko zależy od następstw medycznych urazu i stanu narządu po rehabilitacji. Można zerknąć sobie w tabele Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłat jednorazowego odszkodowania.
averaine napisał(a):
no ja sie z Państwem zgadzam no ale jeszcze nie zakonczylem leczenia za 3 tyg mam isc na " ostatnia " kontrole i bedzie juz ponad miesiac leczenia ale mi chodzilo w jakich granicach 50=200 zl ? 200=500 ? 20=100 ?
Można sobie bardzo łatwo przeliczyć. Wyskość odszkodowania z ubezpieczeń dobrowolnych NNW to iloczyn stałego, długotrwałego procentowego uszczerbku na zdrwiu i sumy ubezpieczenie (w Pana przypadku jest to suma 9 tys. zł). Wobec tego np. 2%*9 tys. zł.= 180PLN