danmo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 W dniu stłuczki ( w czasie wyprzedzania dwóch samochodów , klient pierwszego samochodu zajechał mi drogę skręcając w lewo - zjazd do posesji) spisaliśmy oświadczenie w którym winę wziąłem na siebie. Szkodę zgłosiłem ze swojego AC. Po przemyśleniu całej sytuacji stwierdziłem, iż to nie moja wina i szkodę mógłbym zgłosić z jego OC. Pytanie czy przyznając się w w/w oświadczeniu do winy przekreślam naprawę samochodu z jego OC ( a co za tym idzie w 100% naprawa bo z AC jeżeli wartość naprawy przekracza 70% wartości samochodu to szkoda całkowita). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 możesz się wycofać, i powiem więcej, twój ubezpieczyciel OC sam prawdopodobnie dojdzie do wniosku, że nie ma w tej szkodzie Twojej winy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi