Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek samochodowy a odszkodowanie

olak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie procedury otrzymania odszkodowania. Brałam udział w wypadku samochodowym jako pasażer. Sytuacja miała miejsce na pustej drodze; przed maskę samochodu w którym jechałam wybiegł pijany mężczyzna. Kierowca zdążył wyhamować ale chwilę później z impetem uderzył w nas samochód jadący z tyłu. Jako pasażer jechałam z tyłu bez zapiętych pasów. Skończyło się obiciem głowy i bólem w odcinku szyjnym. Na miejsce wypadku przyjechała Policja, która moim zdaniem nie dopełniła swoich obowiązków ponieważ pan który w nas uderzył nie otrzymał mandatu a Policja jedynie spisała dane kierowców. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie i co powinnam w takim przypadku zrobić

Wyglada na to, ze Pan z tylu mial czynny udzial (brak dostosowania prędkości do warunkow na drodze i brak zachowania nalezytej odleglosci) w Twoich dolegliwosciach.

Mysle ze warto poszukac dobrego wsparcia prawnego. Warto tez zadbac o wlasciwe udokumentowanie doliegliwosci - np w formie zaswiadczenia od lekarza. Zwlekaanie nie jest wskazane. Pozdrawiam