juskur17 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam,mam bardzo przykra sytuacje,poniewaz w trakcie ogromnego gradobicia zostal zniszczony moj samochod.Grad byl wielkosci pileczek pingpongowych i uderzal w samochod setki razy,w wyniku czego samochod zostal zniszczony doszczetnie!!!!Samochod mam 3 miesiace,jestem pierwszym wlasicielem,kupilem go od dealera jako samochod demonstracyjny 2009r.Auto jest na gwarancji.W warcie wykupilem polise AC komfort,czyli naprawa do czesci nowych,tym bardziej ze jest to auto gwarancyjne.Rzeczoznawca wycenil odszkodowanie na 15 000pln.Po konsultacji w warsztatach blacharskich nikt nie wierzyl w taka wycene z takimi stratami.Samochod ma uszkodzony kazy element nawet slupki sa do wymiany,zreszta cale nadwozie jest do wymiany!!!!!W Niemczech tak zniszczone samochody robi sie na szkode calkowita,a ja dostalem czesciowa????Sam rzeczoznawca powiedzial ze nie widzial jeszcze tak zniszconego samochodu przez gradobicie..Moje pytanie jest takie,co mam zrobic zeby otrzymac szkode calkowita,poniewaz nie chce naprawiac tego sam,tylko wymienic na podobny ale bez takich przejsc....bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczenia online.pl Sp Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jak najbardziej może się Pan nie zgodzić z decyzją ubezpieczyciela w kwestii wyceny szkody oraz jej kwalifikacji. Wyjściem z tej sytuacji jest powołanie niezależnego rzeczoznawcy, który wykona dodatkową wycenę. Jeśli będzie się ona różnić od tej wykonanej przez likwidatora Warty, należy ją przedstawić u ubezpieczyciela i domagać się zmiany kwalifikacji szkody. Ubezpieczyciel ma obowiązek odpowiedzieć na Pana wezwania i dokonać ponownej weryfikacji szkody. Proszę jednak pamiętać, że w praktyce szkoda całkowita występuje, jeśli naprawa pojazdu jest ekonomicznie nieuzasadniona, czyli pojazd uszkodzony jest w 70% (najczęściej występujący próg kwalifikacji szkody do szkody całkowitej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi