Witam
Otóż:
w grudniu 2008r. wykonując prace, doszło do wypadku w pracy, wskutek którego doznałem:
"zwichniecie stawu skokowego ze zlamaniem dwukostkowym. rozległa rana podudzia z uszkodzeniami sciegien piszczelowego tylnego, zginacza długiego palucha, zginacza palców, uszkodzenie sciegna Achillesa.
Uszkodzenie zyly piszczelowej i nerwu piszczelowego.
Rana okolicy przysrodkowej piety.
Rozlegle stuczenie 1/2 dalszej podudzia i stawu skokowego prawego z powierzchownymi ranami i otarciamy naskorka."
W związku z wypadkiem w pracy przebywałem pół roku na zwolnieniu lekarskim i rok na swiaczeniach rehabilitacyjnych.
Dzisiaj dostalem orzeczenie od zusu ze przyznano mi 18% nr pozycji 162b według mnie skandalicznie mało , prosze was o pomocy czy oplaca sie pisac odwolanie jezeli tak to jak napisac?? Bo według tabeli zus powinien wziac jeszcze takie pozycje 160, 163a.
tabela:
160.
Uszkodzenia tkanek miękkich podudzia, uszkodzenia ścięgna Achillesa i innych ścięgien – zależnie od rozległości uszkodzenia, zaburzeń czynnościowych i zniekształceń stopy - 5–20
163.
Zesztywnienie stawu skokowego – w zależności od ustawienia stopy, zmian wtórnych i powikłań:
a) pod kątem zbliżonym do prostego 10–20
b) w innych ustawieniach czynnościowo niekorzystnych 20–40
Jak uzasadnić w swoim odwołaniu dlaczego zus nie wzią wyżej wymienionych punktów??