endriuxp1 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 dzien ddobry .mam pytanie takie jezeli ddoszlo w pracy do naderwany przyczepu miesnia przedramienia lokcia lewej reki podczas ciezkiej pracy wrzucanie gruzu itp na samochod bo pracowalem na ulicy.bol pojawil sie po 2 dniach gdzie przez to nie mialem swiadkow a jak teraz wiem od bhp musi to byc uraz oraz swiadkowie lekarz prowadzacy napisal mi i powiedzial ze to jest lokiec tenisisty oraz naderwany miesien czyli nie mam co zglaszac jako wypadku bo nie spelniam warunkow konkretnie niechce lekarz napisac ze to uraz tylko jak powyzej a w pzu zeby sie starac trzeba miec tez uraz zeby bylo weselej dal mi lekarz rehabilitacje ultra ddzwieki krioterapia laser co mam robic z ta sprawa i czy nalezy mi sie odszkodowanie z pzu i jak przyczyne podac do pzu itp prosze o pomoc i tak jestem poszkodowany przez to sytuacje nie z mojej winy a schorzenia 80 procent wyplaty mniejsza 13 itp skladki duze 72zl i 3tygodnie jak na razie zwolnienie i to nie koniec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Jeśli chodzi i likwidację szkody z ubezpieczeń dobrowolnych NNW to należy sprawdzić w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia (tzw. OWU) czy ubezpieczyciel wyłącza odpowiedzialność za tego typu szkody osobowe. Zawsze warto też zgłosić jako wypadek przy pracy. Kwestia wykazania czy był to nieszczęśliwy wypadek to już inna sprawa- zawsze można i warto próbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1661348253 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Ja bym poszedł do innego lekarza - już się z tym spotkałem, że co lekarz to inna opinia. Szkodę bym normalnie zgłosił - jeżeli nie ma odpowiedzialności niech napiszą to na piśmie podpierając się odpowiednimi paragrafami. Często jak idę do jakiegokolwiek urzędu to Pani sekretarka często mówi, że nie będzie sprawa załatwiona pozytywnie. Sprawa trafia w ręce innych osób i się okazuje, że jest decyzja pozytywna. Podsumowując proponuję złożyć roszczenia na piśmie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Zawsze warto też zażądać doręczenia oświadczenia woli (decyzji) ubezpieczyciela na piśmie oraz tabel na podstawie których określono procentowy trwały uszczerbek na zdrowiu tak aby można to było skonsultować z innym lekarzem i wnieść ewentualne odwołanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts