Witam, mam pytanie, ale wszystko po kolei, 3 czerwca skręcilem nogę na wycieczce szkolnej, potem wiadomo, szpital, prześwietlenie, okazało się, że mam skręcenie stawu skokowego operacyjne, z zerwaniem więzozrostu piszczelowo-strzałkowego, lewą stopę ustabilizowano operacyjnie śrubą, i noga poszła na 6 tygodni w gips, potem nie mogłem chodzic przez następne 2 tygodnie po zdjęciu gipsu, a kilka dni temu zostałem skierowany na rechabilitację. Zastanawiam się ile mam % uszczerbku na zdrowiu, bo coś noga szybko się nie wyleczy (od tygodnia jestem w stanie chodzic bez kuli), a rechabilitacja trochę zajmie... Może ktoś wie coś o tym? Z góry dziękuję za pomoc. 🙂
Ile procęt uszczerbku na zdrowiu?
Założył slesa, 28 sierpnia 2010 · 322 wyświetlenia
Ciągle czekam na odpowiedź. 🙂
ile wynosi 1%
na jaką kwotę jesteś ubezpieczony , a jezeli ci chodzi oprocenty to lek . orzecznik ci to powie na komisji lek
Witem, odkopuje trochę temat, ale dziś właśnie dostałem z Universum odpowiedź w sprawie ubezpieczenia. Papiery złożyłem ok 2 tygodnie temu więc jest dobrze z czasem, ale dostałem tylko 5% uszczerbku na zdrowiu, bez komisji lekarskiej. Jestem ubezpieczony w szkole " Umowa grupowego terminowego ubezpieczenia na życie "bezpieczny uczeń"." Nie wyjęto mi jeszcze śruby no i nie wiem czy warto się odwołać. Nie za bardzo się orientuję, ale za wcześniejsze skręcenie (prawej nogi) dostałem 2% i wychodzi na to, że za operacje itp. jest 3%. 1% = 90 zł. Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem jak ani czy wogóle się odwołać?
są tabele na różnych stronach, ewentualnie prywatnie znaleźć lekarza, który ci powie ile powinno być wg tabel ustawowych i czy dobrze policzono. % uszczerbku nie dostaje się za zabiegi chirurgiczne tylko za rodzaj uszkodzenia.
dziekuje, za odpowiedz. wiec w takim razie nie ma sensu sie odwolywac, tak?
slesa napisał(a):
dziekuje, za odpowiedz. wiec w takim razie nie ma sensu sie odwolywac, tak?
Odwoływać jest zawsze sens i ile są na to dobre argumenty. Wpierw trzeba ocenić dokumentację medyczną, decyzję komisji lekarskiej etc..