baja Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Jak wyegzekwować odsetki ustawowe od odszkodowania .Odszkodowanie dostałam po prawie roku od zgłoszenia wypadku.Wiem że powinno być wypłacone w ciągu 30 dni ,na moje pismo ubezpieczyciel nie odpowiada.Co mogę zrobić w tej sprawie aby uzyskać nakeżne odsetki? Proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 pozostaje tylko sprawa sądowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baja Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 a przed sądownie niemożna ich wyegzekwować/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adz Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Po za tym w sądzie uzyskasz tyle ile faktycznie powinno być naliczone, tylko musisz mieć kogoś kompetentnego kto dobrze poprowadzi sprawę. Jak chcesz to mogę Ci dać namiar do osoby która prowadziła sprawę mojego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jeśli Ubezpieczyciel dopuścił się zwłoki i nie ma na tą okoliczność żadnego usprawiedliwienia, to należy skierować skargę do Rzecznika Ubezpieczonych i Komisji Nadzoru Finansowego. Jeśli te instytucje nie pomogą pozostaje sąd. Warto wystąpić z powództwem, bo to będzie wiązało się dla Ubezpieczyciela z kosztami postępowania, odsetkami od odsetek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi