malan Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Miałem ostatnio wypadek w pracy (stłuczenie stopy i palca, 2 tygodnie miałem stopę w usztywnieniu i w sumie 3 tygodnie byłem na L4). Czy powinienem iść do lekarz z drukiem N9 i złożyć go w zusie? Czy mam szansę na jakieś odszkodowanie z zusu, czy raczej dać sobie z tym spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974 ROZPORZĄDZENIEMINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm Jeśli jesteś pracownikiem wniosek - pismo o skierowanie do lekarza orzecznika w celu ustalenie % uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem przy pracy powinieneś złożyć w firmie, w której pracujesz. Do pisma dołącz zaświadczenie o stanie zdrowia N9, wypelnione prez lekarza prowdzącego leczenie.W rozporządzeniu, które podałam wyżej oprócz tego kto powinien składać wniosek o odszkodowanie i jakie dokumenty powinny być do wniosku dołączone jest tabela, którą przy ustalaniu % uszczerbku posiłkują się lekarze orzecznicy ZUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrycjajecz Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 WitamMm stłuczone biodro już 2 miesiace nie mogę normalnie chodzić na początku 3 dni leżałam w szpitalu potem przez 1,5 miesiąca chodziłam o kuli chodziłam na rehabilitacje (miałam 10 zabiegów każdego dnia 3 czyli razem 30) Może ktoś się orientueile dostane kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi