odszkodowanie wypadek w pracy stłuczenie stopy i palca
Założył malan, 8 września 2010 · 658 wyświetleń
Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974 ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.
link zewnętrzny zablokowany
Jeśli jesteś pracownikiem wniosek - pismo o skierowanie do lekarza orzecznika w celu ustalenie % uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem przy pracy powinieneś złożyć w firmie, w której pracujesz. Do pisma dołącz zaświadczenie o stanie zdrowia N9, wypelnione prez lekarza prowdzącego leczenie.
W rozporządzeniu, które podałam wyżej oprócz tego kto powinien składać wniosek o odszkodowanie i jakie dokumenty powinny być do wniosku dołączone jest tabela, którą przy ustalaniu % uszczerbku posiłkują się lekarze orzecznicy ZUS.
Witam
Mm stłuczone biodro już 2 miesiace nie mogę normalnie chodzić na początku 3 dni leżałam w szpitalu potem przez 1,5 miesiąca chodziłam o kuli chodziłam na rehabilitacje (miałam 10 zabiegów każdego dnia 3 czyli razem 30) Może ktoś się orientueile dostane kasy?