Arnoldp Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 WitamSprowadziłem z zagranicy samochód osobowy. Rozpocząłem procedurę rejestracji (jestem po ubezpieczeniu i opłacie akcyzy i tłumaczeniach). Aktualnie oczekuję na dokumenty z urzędu skarbowego, potrzebne do zarejestrowania. Moja żona miała kolizję drogową , nie ze swojej winy. Po przyjeździe policji winą został obarczony sprawca , ale żona otrzymała informację od policji że ubezpieczyciel OC sprawcy może nie wypłacić odszkodowania , ponieważ samochód nie przerejestrowany nie jest dopuszczony do ruchu. Dodam że samochód ma ważny przegląd techniczny. Czy rzeczywiście ubezpieczyciel sprawcy może odmówić wypłaty odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Policjanci na czym innym się znają, a nie na odszkodowaniach. Normalnie zgłosić szkodę. Będzie potrzebna faktura zakupu lub umowa kupna-sprzedaży żeby Ubezpieczyciel wiedział kto jest obecnym właścicielem samochodu. Potrzebny też będzie zagraniczny dowód rejestracyjny i aktualna polisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm38 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Można bez problemu domagać się odszkodowania, w szczególności że jest z tego co piszesz jasno określony sprawca zdarzenia. Warto również starać się o odszkodowanie z polisy OC sprawcy za szkodę na osobie, bardzo często przy nawet drobnych stłuczkach następuje skręcenie kręgów szyjnych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi