witam Państwa.
Ostatnio miałem wypadek podczas pracy. Nie zadziałało zabezpieczenie, jakim jest osłona tarczy piły. Przez to moje przedramię w okolicy nadgarstka, niefortunnie dotknęło hamującej piły co spowodowało głębokie rozcięcie. Miałem założone 4 szwy i pozostała mi ogromna blizna oraz nie mam czucia na około 6 cm kwadratowych mojej skory. Kieruję do Państwa takie pytanie czy nalezy mi się odszkodowanie? Jesli tak to co mi jest potrzebne i gdzie się mam kierowac? dodatkowo jestem ubezpieczony w PZU, czy tam też nalezy mi się odszkodowanie? Leczenie zakończyłem 18.09.2010 od 20 juz pracuję, dostarczyłem zaswiadczenie że jestem zdolny do pracy, chciałem pobrac jakis druk chyba N9 ktory kazał mi lekarz wziąć zeby mogł wypełnic, lecz Pańi w kadrach powiedziała mi że nie wie o co chodzi. Od Pańi z bhp dostałem jedynie protokół powypadkowy ktory sporządziła i ktory został podpisany przeze mnie i przez dyrektora zakładu. Czy to własnie z tym mam iść do lekarza zeby na podstawie tego sporządził ten druk N9 ? Posiadam ksero z przebiegiem leczenia oraz kartę informacyjną. Proszę o pomoc , gdyż nie miałem z tym nigdy styczności i nie wiem od czego zacząc i gdzie z tym wszystkim iść.