Marian2 Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Zwracam się z prośbą o pomoc.Rok temu dokładnie 05-10-2010 roku uległem wypadkowi przy pracy w rolnictwie . Doznałem otwartego złamania kości udowej z przemieszczeniem oraz dużym ubytkiem kości w leczeniu dokonano mi zespolenia operacyjnego na gwóźdź śródszpikowy. 19-09-2011 roku przeszedłem kolejną operację uzupełnienia ubytku z przeszczepem kości. KRUS bez mojego wniosku dokonał wyceny uszczerbku najpierw na 15% a po odwołaniu na 20 i w maju wypłacono mi 9000 tys.zł odszkodowania, chociaż leczenie jeszcze się nie ukończyło i nadal poruszam się o kulach. Dodatkowo odmówiono mi renty chorobowej ponieważ lekarze orzecznicy nie chcą mnie uznać za okresowo całkowicie niezdolnego do pracy w rolnictwie a to jest warunkiem jej otrzymania. W związku z czym mam pytanie czy po mimo że decyzja o przyznaniu odszkodowania stała się już prawomocna to ja nadal mógł bym w jakiś sposób odwołać się od niej i żądać wyższej kwoty odszkodowania??? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Tak- przedstawiając kolejną dokumentację z leczenia i rehabilitacji będącej następstwem tego urazu. W winnym wypaku pozostaje pozew do sądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now