Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

szkoda całkowita a sarna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ktoś może, mi odpowiedzieć na temat wypłacalności odszkodowania z AC w Warcie?

swoją historię opisałem 3 grudnia br. >>>kolizja z sarną<<<. Jestem już po wizycie likwidatora , który pstryknął kilka fotosów i kazał czekać do 7 dni na odpowiedź. Dodał tylko ...szkoda całkowita... i tyle się dowiedziałem. Czy ktoś wie na jakiej podstawie warta wylicza odszkodowania? Wartość samochodu przy podpisywaniu nowej polisy była liczona od kwoty 7500zł. na jakie realne odszkodowanie mogę liczyć?

pozdrawiam...

Wydaje mi się, że jeśli szkoda całkowita to będzie pewnie jak w przypadkach OC. Wysokość szkody przekroczy 75% wartości pojazdu, więc powiedzą, że nie opłaca im się naprawiać. Wycenią auto na dzień przed szkodą, odejmą wartość po szkodzie i resztę pewnie wypłacą i zostawią Ci auto.

Oczywiście pewności nie mam, ponieważ jak mówisz jest to AC.

Pozdrawiam:)

prezes a takie rzeczy pisze...

1) AC to nie OC, to po pierwsze, więc jak chcesz wiedzieć na jakich zasadach to zajrzyj do OWU, tam stoi jak drut

2. Wartoś obecna (ustalona wg Warty) minus "wrak" (czyli to co zostało z pojazdu ,wg Warty oczywiście) równa się wypłata odszkodowania minus ewentualnie ekstrasy*

* ekstrasy = pozostałe raty skłądek (jeśli płatność nie byłą jednorazowa); franszyza (czyt. udział własny), itp.

3. Warta oferuje się sama że pomaga sprzedać rozbite pojazdy więc ze zbytem nie będzie problemu, gorzej z wart. pojazdu, ale to przekonasz się już sam

pdr