dan4 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam!mam takie pytanie do Państwa pytanie jestem zarejestrowany w urzędzie pracy ,ostatnio na cmentarzu złamałem rękę i mam ją w gipsie. Czy po zakończeniu leczenia mogę wystąpić do urzędu pracy o odszkodowanie? ,bo tylko tam jest ubezpieczony (za leczenie teraz nic nie płacę ,gdyż jestem tam zarejestrowany) bardzo proszę o informację ,dziękuję bardzo i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Jeżeli chodzi o Urząd Pracy to nie jest to dobrowolne ubezpieczenie na życie, tylko ubezpieczenie którę gwarantuje Panu świadczenie bezpłatnej opieki zdrowotnej w ramach NFZ. Odszkodowanie się nie należy w takim przypadku. Natomiast gdyby skłądka zdrowotna nie była opłacana przez UP w takim razie za każdą poradę, konsultację czy pomoc lekarską wystawiony zostałby rachunek, który trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi