krooooliczek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam, pracuje w dużej firmie w miniona srode mialam wypadek w pracy mam odbity kregoslup i nie bardzo moge sie przez to poruszac lekaz dal mi 10 dni zwolnienia a i caly czas biore silne leki p. bolowe.Na miejscu zostal stworzony protokul wypadkowy ale nie widzialam go jeszcze.Co dalej mam robic, czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie ??? Dodam ze wypadek nie byl z mojej winy tylko osoby drugiej....Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krooooliczek Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Prosze czy ktos moglby mi pomudz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Protokół najpierw przeczytaj potem będziemyy mogli mówic o mozliwościach i ew odszkodowaniach. Jak bedziesz go miała w ręku daj znać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krooooliczek Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Hej griszo z tego co wiem to w protokole jest opisane szczegolowo cale wydarzenie jakie mialo miejsce w pracy narazie niestety nic nie wiem bo nadal jestem na zwolnieniu, czy w pracy pokaza mi ten protokul ?? dziekuje Ci wogole za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 No to się lecz spokojnie - 100% zasiłek z tytułu WPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 krooooliczek wrote: Hej griszo z tego co wiem to w protokole jest opisane szczegolowo cale wydarzenie jakie mialo miejsce w pracy narazie niestety nic nie wiem bo nadal jestem na zwolnieniu, czy w pracy pokaza mi ten protokul ?? dziekuje Ci wogole za odpowiedz Nie tylko "pokażą". Ty MUSISZ DOSTAĆ dla siebie jeden egzemplarz zatwierdzonego Protokółu. Jesli stwierdzenia tam zapisane beda dla Ciebie niekorzystne będziesz mogla odwolac sie do Sądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 jarek60006 wrote: Po jakim czasie przekazuję się protokół powypadkowy z zakładu pracy? Wypadek nastąpił w czerwcu 2010 roku. W lipcu miałem rtg kolana a we wrześniu rezonans magnetyczny. Teraz jestem po artroskopii kolana wykonanej 17.02.2011r. Do czasu operacji byłem czynnym pracownikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 keri wrote: jarek60006 wrote: Po jakim czasie przekazuję się protokół powypadkowy z zakładu pracy? Wypadek nastąpił w czerwcu 2010 roku. W lipcu miałem rtg kolana a we wrześniu rezonans magnetyczny. Teraz jestem po artroskopii kolana wykonanej 17.02.2011r. Do czasu operacji byłem czynnym pracownikiem. 1) Pracodawca sporządza protokół powypadkowy w terminie 14 dni od zgłoszenia przez pracownika wypadku w miejscu pracy. Pracownik wnosi do pracodawcy wniosek o skierowanie do lekarz orzecznika ZUS w celu ustalenia stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu oraz zaświadczenie o stanie zdrowia- formularz N-9 wypełniony przez lekarza prowadzącego leczenie. Następnie pracdoawca przekazuje całą dokuemntację powypadkową do ZUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 krooooliczek wrote:Co dalej mam robic, czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie ??? Dodam ze wypadek nie byl z mojej winy tylko osoby drugiej....Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje1) Zgłosić pracodawcy zdarzenia jako wypadek w miejscu pracy. Pracownik musi otrzymać protokół powypadkowy przez podpisaniem go przez pracodawcę tak by mógł wnieść ewentualne zastrzeżenia do protokołu powypadkowego i zespół powypadkowy wówczas musi dokonać analizy zastrzeżeń. Zastrzeżenia do protokołu powypadkowego pisze się oddzielnym pismem za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii. Jeśli pracownik otrzymuje protokół powypadkowy bez wcześniejszego podpisu, że pracownik się z nim zapoznał i nie wniósł zastrzeżeń to w pkt 13 protokołu powypadkowego wpisuje się faktyczną datę kiedy protokół będzie weryfikowany przez pracownika i wpisuje ewentualnie uwagę „do protokołu powypadkowego wniesiono stosowne zastrzeżenia”. Zastrzeżenia dołączyć oddzielnym pismem za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii. Natomiast gdy pracownik otrzyma protokół powypadkowy bez wcześniejszego podpisu przez pracodawcę i wniesie zastrzeżenia do protokołu powypadkowego tj. odpowiednią notkę o zastrzeżeniach i owe zastrzeżenia dołączy na oddzielnym piśmie za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii, a pracodawca owych zastrzeżeń nie uwzględni to ma prawo złożyć pozwu do sądu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi