Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek samoch. pasażer poszkodowany

rudolfik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Siostra miała dziś wypadek, ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer, ma bardzo spuchnięty palec u reki i bardzo boli ją szyja, jaka jest procedura i kolejność działanie , co najlepiej zrobić, proszę o redę, pozdrawiam

rudolfik wrote:
(...) ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer (...)
Witam,

a POLICJA na miejscu zdarzenia była obecna?.
- z tego, co zrozumiałem - POGOTOWIE wzywane na miejsce zdarzenia NIE BYŁO, tak?.

POWODZENIA

Pozdrawiam

Z poważaniem
Remik K.

Witam ponownie,

w takim układzie:

- udać się na najbliższe pogotowie po pomoc medyczną (mówiąc, IŻ Z WYPADKU DROGOWEGO - że niniejsze uszkodzenia są konsekwencja zdarzenia drogowego (kolizji) z dnia wczorajszego;

- zwrócić się z WNIOSKIEM do jednostki policji, która była na miejscu zdarzenia celem uzyskania notatki sporządzonej przez funkcjonariuszy (w związku z tym zdarzeniem):

Następnie .....,

ale to następnym razem - NAJPIERW PROSZĘ ZAŁATWIĆ TO.

POWODZENIA

Pozdrawiam

Z poważaniem

Remik K.

• 6 miesięcy temu...

gasmil wrote:

Witam, jakiś czas temu miałem wypadek własnym samochodem. Posiadam ubezpieczenie NNW. W wyniku wypadku doznałem ogólnych potłuczeń ciała, byłem w szpitalu na obserwacji przez 3 dni. Nie stwierdzono zadnych poważniejszych obrażeń oprócz ogólnych potłuczeń ciała. Od tego czasu odczuwam bóle klatki piersiowej. Czy w takim przypadku mogę zgłosić się do firmy ubezpieczeniowej po jakieś odszkodowanie?? Czy musze posiadac jakieś zaświadczenia od lekarza? Po jakim czasie powinienem zgłosić to do firmy ubezpieczeniowej i czy w ogóle mam podstawy , by zgłaszać to zdarzenie?

• 3 miesiące temu...
rudolfik wrote:
Witam
Siostra miała dziś wypadek, ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer, ma bardzo spuchnięty palec u reki i bardzo boli ją szyja, jaka jest procedura i kolejność działanie , co najlepiej zrobić, proszę o redę, pozdrawiam
Zgłoszenie szkody do T.U. pojazdu sprawcy wypadku. Dołączyć wszelką dokumentację medyczną jak i notatkę z policji.