Witam
Siostra miała dziś wypadek, ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer, ma bardzo spuchnięty palec u reki i bardzo boli ją szyja, jaka jest procedura i kolejność działanie , co najlepiej zrobić, proszę o redę, pozdrawiam
Założył rudolfik, 24 września 2010 · 337 wyświetleń
Witam
Siostra miała dziś wypadek, ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer, ma bardzo spuchnięty palec u reki i bardzo boli ją szyja, jaka jest procedura i kolejność działanie , co najlepiej zrobić, proszę o redę, pozdrawiam
rudolfik napisał(a):
(...) ktoś uderzył w tył samochodu którym jechała jako pasażer (...)
Witam ponownie,
w takim układzie:
- udać się na najbliższe pogotowie po pomoc medyczną (mówiąc, IŻ Z WYPADKU DROGOWEGO - że niniejsze uszkodzenia są konsekwencja zdarzenia drogowego (kolizji) z dnia wczorajszego;
- zwrócić się z WNIOSKIEM do jednostki policji, która była na miejscu zdarzenia celem uzyskania notatki sporządzonej przez funkcjonariuszy (w związku z tym zdarzeniem):
Następnie .....,
ale to następnym razem - NAJPIERW PROSZĘ ZAŁATWIĆ TO.
POWODZENIA
Pozdrawiam
Z poważaniem
Remik K.
gasmil napisał(a):
Witam, jakiś czas temu miałem wypadek własnym samochodem. Posiadam ubezpieczenie NNW. W wyniku wypadku doznałem ogólnych potłuczeń ciała, byłem w szpitalu na obserwacji przez 3 dni. Nie stwierdzono zadnych poważniejszych obrażeń oprócz ogólnych potłuczeń ciała. Od tego czasu odczuwam bóle klatki piersiowej. Czy w takim przypadku mogę zgłosić się do firmy ubezpieczeniowej po jakieś odszkodowanie?? Czy musze posiadac jakieś zaświadczenia od lekarza? Po jakim czasie powinienem zgłosić to do firmy ubezpieczeniowej i czy w ogóle mam podstawy , by zgłaszać to zdarzenie?
rudolfik napisał(a):
Witam