szlaq Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam dzisiaj miałem wypadek w pracy , założono mi 8 szwów , przy rozmowie z brygadzista kazał mi tego nie zgłaszać ponieważ wina była z mojej strony a nie ze strony zakładu czy maszyny... i kasy i tak nic nie dostane... Oprócz tego dowiedziałem się w kadrach ze nie mam opłaconego 2 ubezpieczenia a dokładnie w PZU. Pracuje tam dopiero 2 msc i nikt o takim czymś mi nie powiedział...Co w takim razie mam zrobić?? Proszę o POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Oficjalnie zgłosić wypadek na piśmie. Napisać co i kiedy się stało, komu zostało zgloszone ( ustnie), wskazać nzwiska i imiona świadków jeśli tacy byli i oddać pismo w sekretariacie firmy za potwierdzeniem odbioru. Skoro brygadzista twierdzi, że zakład jest niewinny to czego sie boi? Na mój gust, to zakład nie jest w porządku. Sam fakt, że nie opacają składek świadczy o uczciwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 szlaq wrote: Witam dzisiaj miałem wypadek w pracy , założono mi 8 szwów , przy rozmowie z brygadzista kazał mi tego nie zgłaszać ponieważ wina była z mojej strony a nie ze strony zakładu czy maszyny... i kasy i tak nic nie dostane... Oprócz tego dowiedziałem się w kadrach ze nie mam opłaconego 2 ubezpieczenia a dokładnie w PZU. Pracuje tam dopiero 2 msc i nikt o takim czymś mi nie powiedział...Co w takim razie mam zrobić?? Proszę o POMOC To czyja była wina ustalone zostanie w protokole powypadkowym. Ponadto współwina nie stanowi przeszkody prawnej w domaganiu się jednorazowego odszkodowania z ZUS za trwały uszczerbek na zdrowiu. Należy ificjalnie zawiadomić pracodawcę o wypadku w miesjcu pracy. Wszelkie pisma składać za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi